עסק לא כדאי

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

23/12/2007 | 21:06 | מאת: בתיה

אני קבלנית משנה של חברה גדולה מקבלת עבור עבודתי סכום מסוים ומעסיקה עובדים העסק מאד לא כדאי לפני שאני מחליטה לסגור הייתי רוצה לקבל חוות דעת נוספת בקשר לתפעול של העסק אולי משהו איננו כשורה כיצד אפשר לעשות זאת?

הי בתיה, תודה על פניתך. אני חושב שזה נושא חשוב מדי כדי לתת לך חוות דעת נוספת על סמך המידע שכתבת. בגדול, עסק שאין בו רווח הוא לא כדאי. השאלה אם זה רק עניין של ניהול ושינוי קל ישנה את התמונה או שבאמת זה עסק ללא עתיד. התשובה יכולה לבוא רק עם הכרת התמונה הכוללת. בינתיים אני ממליץ לך לבודק את עצמך מכל הבחינות - 1. להכין רשימת הכנסות והוצאות מדוייקת לחודשים האחרונים ולבדוק אם כל ההוצאות היו הכרחיות ולבחון את החיובים. 2. לנסות ולברר - מה צריך לקרות כדי שהעסק כן יהפוך לכדאי? איך ניתן לפתח את העסק? 3. לקרוא חומר מקצועי על עסקים דומים ואיך הם מתפרנסים. 4. אם יש סיכוי - לבקבוע יעד ריאלי לתקופה מוגבלת ולהכין תוכנית פעולה להשגת היעד. בכל מקרה, לפני סגירת עסק כדאי לבחון את הדברים בצורה מקצועית. אני מקווה שעניתי לך, אני מתנצל שלא יותר. המידע שנתת הוא חסר כדי להבין את הבסיס. בהצלחה בכל אופן! יובל פייס

25/12/2007 | 08:32 | מאת: תמר לרום מאמנת ויועצת עסקית/ארגונית

הי בתיה, אני מסכימה עם יובל, אין מספיק נתונים כדי להבין מה קורה בעסק שלך. עם זאת אפשר להבין שאין רווחים, אולי גם שאת בגירעון? בכל מקרה, חשוב לבדוק כיצד את מנהלת את העסק, כמה את מתוגמלת על ידי החברה שאת קבלנית משנה שלה, כמה עובדים את מעסיקה- האם אפשר לקצץ בהוצאות? מה הרווח מול ההוצאות- דו"ח מפורט על כל הוצאה והכנסה. עלייך לחשוב על דרכים יצירתיות להרוויח יותר ולקצץ בהוצאות, האם יש מצב שבו העסק שלך יכול להרוויח? אם כן, מהו? האם את לוקחת הלוואות מהבנק? באילו תנאים וכו'. כדאי להעזר ביועץ עסקי ובמאמן/נת. אשמח לשמוע יותר פרטים. בברכה, תמר לרום www.larom.co.il

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי