אימון באינטרנט או בטלפון

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

19/12/2007 | 13:40 | מאת: נטלי

האם אימון שמתנהל דרך האינטרנט או הטלפון (שעה בשבוע) יכול להיות מועיל? האם עלות אימון כזה זולה יותר?

הי נטלי, תודה על פניתך. יש מאמנים שכן מעדיפים לאמן בטלפון או באינטרנט. האימון הטלפוני יכול להיות יעיל וזה עניין של בחירה. לגבי העלות - אני מניח שזה לא משנה - זה תלוי במאמן, הכשרתו וניסיונו. אני, באופן אישי, מעדיף לאמן פנים מול פנים כי יש בעיני משמעות עצומה למה נאמר מעב למלים - וזה שפת גוף, מראה ועוד. לגבי נושא אימון באינטרנט - אם זה באמצעות מצלמה, יכול להיות לא רע. שוב, אני מעדיף את הטאצ' האישי. בהצלחה, יובל פייס

25/12/2007 | 08:47 | מאת: תמר לרום מאמנת ויועצת ארגונית

מסכימה עם יובל ששתי האפשרויות קיימות בשוק מתוך החלטה של המאמנים/נות אבל גם מתוך החלטה של המתאמנים/נות אימון בטלפון יכול להיות מועיל ביותר אם המאמנת מיומנת לכך. דרך הטלפון אפשר להתרשם מהלך הרוח, האנרגיות של המתאמנת, החששות, החוזקות, ההיסוס הבטחון וכו'. זאת באמצעות טון הדיבור, האינטונציה של המשפט, בחירת המילים, ההפסקות, הדיבור הקולח, המהיר מדי, האיטי- כלומר : קצב הדיבור. כמו כן, הקול עצמו משתנה לפי הלך הרוח והגישה. לכן, אימון דרך הטלפון יכול להיות מוצלח מאד. אגב, בארה"ב- רוב האימונים נעשים דרך הטלפון או האינטרנט. לגבי האינטרנט, חשוב ביותר שאפשר יהיה להתנייד- יש היום טלפון אלחוטי המקושר לסקייפ/מסנג'ר וכו', ואפשר לדבר תוך כדי שינוי במצב הגוף (ישיבה, עמידה, הליכה). עם זאת, האימון פנים- אל פנים - נותן הרגשה של קרבה, חשיפה, אפשר להתרשם אף משפת הגוף יותר. אני, למשל, מאמנת גם וגם- על פי צרכי הלקוח/ה. ואף משלבת מספר מפגשים של אימון טלפוני עם אימון פנים אל פנים. בכל מקרה, חשוב לבחור מאמן/נת שמתאימה לך, שאת מתרשמת מהמקצועיות והגישה. אימון נותן המון- מעצים, מחזק ומאפשר להגיע להצלחות בזמן קצר. בהצלחה!!! תמר לרום www.larom.co.il

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי