הרזיה

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

15/12/2007 | 00:43 | מאת: נועה

היי יובל אני בת 32 מלאה כל החיים שלי והחלום שלי הוא להיות רזה. אני נמצאת בתוכנית OAאכלני יתר אנונימיים , תוכנית שעזרה לי המון וממנה ירדתי 20 ק"ג , זאת הדרך המוצלחת ביותר שעשיתי להורדת משקל בחי, אבל היום אני ב 80 ק"ג רוכבת על אופניים פעם בשבוע , קמה כל בוקר ב 5 להליכון דבר שעוזר לי הרבה נפשית (לעשות משהו לעצמי) , אבל מזה תקופה הרוקה אני לא מצליחה להיכנס למסגרת מול האוכל, או להיכנס לתוכנית כמו שהיתי. האוכל מנהל אותי, אני יודעת שמתי שאני בסדר עם האוכל הביטחות העצמי עולה בכמה קומות, אני מרגישה טוב עם עצמי, וכו' אבל למרות זאת היום אני נמצאת בגלגל שאני לא מצליחה לצאת ממנו. אשמח לקבל ממך המלצות על הדרך הנכונה כדי שהצליח להוריד את ה 10 ק"ג שאני כל כך רוצה. הרי כולנו יודעים שהכל מתחיל מהראש.....

15/12/2007 | 18:15 | מאת: תמר לרום מאמנת ויועצת ארגונית

הי נעה כל הכבוד על כך שאת הורדת 20 ק"ג ועוסקת בפעילות גופנית. כלומר, כשאת רוצה- את עושה. אני מבינה שכעת את מרגישה שהאוכל מנהל אותך. ואת אף אומרת שהכל מתחיל מהראש.אז בואי נבדוק יחד- מה קורה שם במקום של הויתור מול האוכל? מה הוא אוכל בשבילך? מה זה עבורך להיות רזה? מתי את מרגישה צורך לאכול? מהו הטריגר שגורם לך ללכת למטבח, לפתוח את המקרר, או המזווה ולקחת אוכל? מהי תבנית ההתנהגות? מה הרווחים שלך מכך? אני מציעה לך לענות על כל השאלות הללו, לבדוק כל יום במשך השבוע הקרוב- מתי את הולכת לאכול, מה עובר לך בראש כשאת מחליטה לאכול, רשמי זאת ובדקי איזה צורך/בעיה את פותרת באמצעות האכילה. ואז.... לבדוק דרכים אחרות למלא את הצורך הזה. מתאמנת שלי, למשל, הגיעה למסקנה כי מה שגורם לה לאכול זה הצורך לפצות את עצמה על כך שאינה מרוצה ממקום עבודתה. מתאמן אחר גילה שהאכילה מזכירה לו את אמא שנפטרה ועדיין לא נפרד ממה רגשית.מתאמנת אחרת גלתה שבעיות בזוגיות גורמות לה ל"הסתיר" את עצמה בתוך מעטה של שומן- כדי שלא יתקרבו אליה. הסיבות יכולות להיות רבות ושונות. כן, אני יודעת שלחלק מאתנו זה קשה לעשות זאת לבד. אם כן, קחי לך מאמן/נת שיש להם נסיון באימון בנושא תזונה. בהצלחה. תמר לרום www.larom.co.il

הי נועה, תודה על פניתך! אני קודם כל רוצה לברך אותך על ה-20 קג' בראשונים שהורדת. זה הישג מדהים, וכמי שהיה שם - אני מכיר מאוד במאמץ וההחלטיות בעניין. אבל, החוכמה בדיאטה, כמו בכל דבר אחר בחיים, היא האיזון. לעשות ספורט בלי 'להרוג' את עצמך ומצד שני לאכול נכון כדי להפוך את הדיאטה לדרך חיים. פה לאימון יש כלים מעניינים לטיפול בדיאטה. אני הייתי שמח לשמוע ממך: 1. מה זה יתן לך לרדת עוד 10 קג'? 2. מה עודף המשקל מונע ממך היום? 3. איך ההרגשה לאבד 20 קג'? 4. לא פחות חשוב - איך ההרגשה לשמור על כך? 5. מה המשמעות של להיות במשקל הנכון מבחינתך? אשמח לקבל את תשובותיך ולנהל דיון בפורום! שיהיה שבוע נפלא, יובל

05/01/2008 | 19:29 | מאת: נועה

היי יובל איזה כיף פתאום מצאתי תשובה מלפני כמה ימים תודה חשוב לי ל ציין שמאז וביגלל לחץ בעבודה אני לא מצליחה לקוח ב 5 אני מאוד מכווה ורוצה לחזור לעמי מחר בבוקר. בקשר ל 20 ק"ג שירדו ואני שומרת על זה מזה שנה ואני מרגישה כאילו הם לא היו המילה שומרת היא ב " " נכיוון שבמשך השנה הזאת רציתי להמשיך לרדת אבל .... אבל בקשר לשאלוך 1 מה יתן לי לרדת את ה 10 ק"ג להגיע למשקל יותר קרוב למשאני צריכה להיות , להוריד ממני עוד כמה גלגלים מיותרים המחולקים בגוף שלי וכמובן להרגיש הרבה יותר טוב עם עצמי. 2 העודף המשקל לא מנע ממני קלום , אולי לילבוש בגדים מסוימים 3 ההרגשה של האיבוד ה 20 ק"ג היא הרגשה כל כך טובה שאין מילים כיף , עליה בביטחון עצמי , לא להיתביש בעצמי כמו שהיתי, הרגשה של איזה כיף ועדיין לפעמים אני לא מבינה איך הצלחתי , אפילו גאה בעצמי 4 פה זאת נקודה של חוסר פירגון עצמי , אבל אני אומרת תודה לאל שלא עליתי במקשל למרות שחשוב לי מאוד לישמור אסור לי לעלות במשקל אסור לי להיות איפה שהיתי 5. הרגשה עו יותר טובה , אהבה עצמית וביטחון עצמי יותר גבוה אשמח להיות איתך בקשר ע"י הפורום תודה

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי