יעוץ

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

08/12/2007 | 21:19 | מאת: אילנית

שלום רב, אני מורה במקצועי ורציתי לפתח את הנושא עד להקמת עסק בתחום ההוראה בו אני עוסקת. לצורך מימוש התוכנית שלי מאחר ואני זקוקה ליעוץ בתחום הקמה וניהול עסק אישי הייתי מעונינת לעבור הדרכה בנושא. השאלה האם כדאי לעבור השתלמות בנושא יזמות עיסקית או אימון אישי. מה השוני ומה התרומה?? אודה מאוד להתיחסותך

09/12/2007 | 09:56 | מאת: הגר שקד

שני הדברים יתרמו לך רבות - כל אחד בדרכו: קורס יזמות עיסקית נותן הכשרה מקצועית וכלים בסיסיים וחשובים לפתיחת עסק. אימון יעזור לך לחדד את המטרה אליה את שואפת, ויאפשר לך לבנות אסטרטגיה ודרכי פעולה הנגזרות מעוצמותיך וכישורייך הייחודיים. בהצלחה אילנית! הגר שקד http://www.coachisrael.co.il/hagar.coach

שלום אילנית, אני מודה לך על פניתך. ההבדל המשמעותי בין אימון לייעוץ הוא בכך שיועץ מגיע עם אג'נדה, נותן כללים ומסגרות וכל ההקמה תהיה בצילו. אימון מאמין שללקוח יש את התשובות ולכן האג'נדה היא של הלקוח. זאת אומרת אם יועץ יגיד לך שהנכון הוא לפתוח את המקום בחוץ ולהשקיע בכך כסף ואת תחשבי שלהקצות מקום בבית נכון יותר - באימון ניתן מקום למה שאת מאמינה בו וננסה לבחון איך ניתן לעשות זאת בצורה הטובה ביותר בבית. אם את שלמה עם החלטתך לגבי ההקמה של בית הספר את מוזמנת לנסות מספר פגישות אימון ולראות אם נח לך שהעבודה היא משותפת יותר ומושתתת על התוכן אותו את מביאה לאימון. אם את לא שלמה עם עצמך - ודאי שאימון יכול להביא אותך למצב של השלמה מלאה עם התהליך. יעוץ יכול להיות מצוין עם כל הרקע ברור ונותרו רק עניינים כלכליים לבחון. בקיצור - לכל תהליך יתרונות משלו. מקווה שעניתי ואם יש שאלות נוספות אשמח לענות בהמשך. בכל מקרה כל הכבוד על היוזמה והמון הצלחה! נשמח אם תשתפי אותנו בתהליך. בהצלחה, יובל פייס

15/12/2007 | 18:26 | מאת: תמר לרום מאמנת ויועצת ארגונית

הי אילנית כמאמנת ויועצת ארגונית, אני נוטה להסכים עם הגר. ראשית, עליך להתאמן ולבדוק לאיזה כוון את רוצה ללכת, מה קהל היעד שלך, מהו פלח השוק שאליו את פונה. איך יראה העסק שלך בעוד5 שנים. האם תעסיקי עוד עובדים? האם תעבדי לבד? מה באמת מדליק אותך בעסק הזה, ועוד. כדי לקבל ידע בסיסי בהקמת עסק כדאי שתשתמשי ביועץ ארגוני/עסקי שיתן לך ידע בנושאים: כיצד לבנות תכנית עסקית, איך לשווק את העסק החדש שלך, מה היתרון היחסי שלך? מה מצב הסביבה העסקית- המתחרים, ההזדמנויות וכו', איך לנהל את תזרים המזומנים שלך. בהצלחה!!!! תמר לרום www.larom.co.il

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי