בתי ספר לאימון

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

04/12/2007 | 23:48 | מאת: אמיר

יובל שלום, התרשמתי ממקצועיותך כפי שבאה לידי ביטוי בפורום, ולכן רציתי לשאול לגבי קורסים בהסמכה לאימון: ישנם למעלה מ 15 בתי ספר לאימון בארץ, ואני, כאחד שלא מתמצא בענף, ומעוניין מאד לעסוק בתחום (מאז ומתמיד אמרו לי שיש לי גישה לאנשים...) מוצא את עצמי מעט מבולבל. באיזה מוסד לימודים להסמכת מאמנים היית ממליץ ללמוד? מה הייחוד שלו לעומת אחרים? אודה על תשובה מפורטת, שהרי הסכומים שמדובר עליהם הם לא קטנים... בברכה, אמיר

שלום אמיר, תודה על פנייתך. ראשית - תודה ע הקומפלימנטים. לצערי קשה להעביר אימון באמצעות כתיבה בלבד, אבל אני שמח לראות שלעתים אנשים מצליחים להפיק לא מעט מהפורום עבור עצמם. לגבי בתי ספר לאימון - יש כיום אכן עשרות בתי ספר, טובים יותר וטובים פחות. אני מכיר באופן אישי שלושה מתוכם ושמעתי מתלמידים על עוד כמה מבתי הספר. בכל אופן, ממני לא תשמע ציונים על מתחרי, אני יכול לספר לך מה קורה במכללה הישראלית לאימון, אותה אני מנהל יחד עם שותפי דודי צמח. המכללה שפתחה את שעריה אחרי חודשים ארוכים של בניית מתודולוגיה אימונית חוויתית - רציונאלית נבדקה לא פעם במסגרת האימונים האישיים והעסקיים שעשיתי והוכיחה הצלחה עצומה. היתרונות של השיטה היא במגוון המרצים, בהיכרות עם תחומי אימון רבים כבר בקורס הבסיסי ובעצם מי שיוצא מהקורס - הופך למאמן בכל רמ"ח איבריו. אנחנו מאמינים שהמידה הטובה ביותר היא דרך התנסות ולכן הלימודים בעיקרם חוויתיים ודינאמיים מאוד, לצד הרצאות העשרה ייחודיות לתחום האימון. אני מזמין אותך לערב ההיכרות הקרוב שלנו. פרטים תמצא ב- www.erc.co.il בכל אופן - כללים שאני מציע תמיד כדי לאתר בית ספר לאימון טוב - 1. מיהם המרצים ומה הרקע האימוני שלהם? 2. האם בית הספר פועל על פי הסטנדרטים שהוכתבו על ידי איגוד הקואצ'ינג הבינ"ל (ICF)? 3. באתר האיגוד ניתן למצוא את המיומנות הנדרשות ממאמנים. שווה לברר לפני. 4. חשוב לברר אם התעודות של בית הספר מוכרות על ידי לשכת המאמנים הישראלית, הי הגוף המאגד החשוב בישראל היום. 5. נושאים נוספים שחייבים לעלות בכל למידה של קואצ'ינג - איתור ערכים, חזון, חסמי הצלחה, בירור חוזקות ומשאבים, יעדים ועוד. אנחנו מקפידים על כל הכללים הרשומים מעלה. מקווה שעניתי לשאלתך, בברכה ובהצלחה, יובל פייס

25/12/2007 | 10:00 | מאת: ענת צימרמן

שלום רב שמי ענת צימרמן ואני מעונינת להתנסות באימון אישי עם תלמידי בית הספר המשלימים סטאז’.

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי