זוגיות?!!

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

22/11/2007 | 10:27 | מאת: סיגליתית

יש לי בעיה ענקית, אני גרושה מזה 4 שנים + ילד מקסים. הבעיה שלי לא מובנת אפילו לי: אני נפגשת עם גברים (מהאינטרנט וכאלה) ובדרך כלל לא מעוניינת בהם בדרך כלל בשל מראה חיצוני, אם המראה עובר אני נותנת צאנס לאישיות.... העניין הוא שרוב רובם מעוניינים בי מאוד ואני בדרך כלל לא. יוצא שאני כל הזמן לבד, אנשים מתפלאים עלי ואומרים שאני בחורה טובה ונראית טוב ולא יתכן כבר שאני כל הזמן לבד, אבל עזבי מה אנשים אומרים, אני מרגישה גרוע, לא מבינה מה קורה איתי, הייתכן שכל כך הרבה רוצים ואני לא? מה קורה כאן? אני לא מאמינה בכישופים אבל אולי באמת יש כאן איזה כישוף (דרך אגב משפחתו של הגרוש שלי ידועים בכישופיהם, כך גם התגרשנו, וידוע לי גם כן שהם יפריעו לי להתחתן כי לא מזמן הם התקשרו למישהו שיצאתי איתו ואמרו לו דברים נוראיים ושיקריים עלי כדי שזה לא יצליח) אולי כישוף זו הבעיה? אני מנסה לא להאמין בזה, אבל..... יש לי עכשיו קשר עם בחור מצרפת, עולה חדש שהתקשורת ביננו לקויה, על אף שהוא ממש משתדל ללמוד את השפה, הוא בסדר, אבל קשה לי לזרום איתו, להכיר אותו ולהתבטא איתו בצחוקים וכל מיני כאלה, אנו מדברים רק על דברים פשוטים עם הרבה פנטומימה, וזה מקשה עלי מאוד, אז מה, שוב לוותר? שוב לבד? שוב רוצים אותי ואני לא... לא יודעת מה לעשות, באמת שאני לא יודעת, תמיד אני בסוף לא רוצה מסיבה זו או אחרת... מה עלי לעשות? תודה מראש

24/11/2007 | 01:33 | מאת: תמר לרום מאמנת ויועצת ארגונית

שלום לך, נהדר שאת מחפשת זוגיות. עם זאת, מדברייך ניכרת התחושה שאת משייכת את אי הצלחתך למצוא בן זוג כלבבך לכוחות חיצוניים כמו: כישוף, ומה אומרים האחרים. את אמנם אומרת שאינך מאמינה בזה- אבל... את אומרת "עזבי מה אנשים אומרים" ואת כן מציינת מה הם אומרים. זה מה שאנו קוראים: מיקוד שליטה חיצוני. כלומר, את נותנת לעצמך להיות קורבן לכוחות חיצוניים השולטים בחייך. את אומרת שאת נאה וטובה. את אומרת שיש לך ילד מקסים וכן, שחשוב לך להתרשם מההופעה של בן הזוג שאת יוצאת עמו לדייט. נהדר!! אם כך, יש בך כל כך הרבה - ובקום לחוש עוצמה- אני חשה חולשה וחוסר אנרגיה מצדך. כדי לקחת את השליטה על חייך לעצמך, שאלי את עצמך ואף כתבי זאת: * איזה בן זוג מתאים לציפיותייך? מה תכונותיו? איך הוא נראה? מה אופן התנהגותו? מה עיסוקו?- נסי לעצום עיניים ולדמיין אותו. * איזה סוג יחסים את רוצה אתו? מה את תתרמי? מה הוא? *למה את מוכנה להתגמש? למה לא? *איך את רואה את עצמך במערכת היחסים אתו?- נסי לדמיין זאת. כתבי את כל תשובותייך. *בשלב הבא- התכווני לזוגיות שאת מדמיינת- בקשי אותה בכל מאודך מהייקום. *השלב הבא- שאלי את עצמך מה עלייך לעשות יותר כדי להשיג את בן הזוג שעליו את חולמת? התמקדי בכך, עשי דברים בנידון, חפשי הזדמנויות, בקשי עזרה מהסביבה התומכת שלך- משפחה, חברים וכו'. ועשי...עשי...עשי... התמדה חשובה ביותר. וזכרי- זה לוקח זמן- אך אסור לך לאבד תקווה ולהאמין בכל מני כישופים וכוחות שלא בשליטתך- זה מחליש אותך!!! לסיום- קחי לך מאמן/נת- מישהו/מישהי ללכת אתה ולהתחזק. ב ה צ ל ח ה!!!!

25/11/2007 | 08:36 | מאת: סיגליתית

היי תודה רבה על העצות הנהדרות שהזכירו לי מאוד מה שקראתי בספר "הסוד" אם שמעת עליו, גם שם ממליצים להעלות בדמיון את המשאלה שלי, איך היא נראית וכדו' ואחר כך להתחיל לחיות כאילו שקיבלתי אותה והיקום יתן לי אותה. ובכן לאחר שקראתי את זה ישבתי וערכתי רשימה מסודרת של מה שאני רוצה והייתי שמחה מאוד שסוף סוף מצאתי פתרון, אבל בפועל- אני עדיין לבד, בעניין של סביבה אני מאוד בודדה ואין לי עם מי לדבר או להישען, הדבר היחיד הוא טיפול פסיכולוגי שאני לוקחת מזה 6 שנים שקצת תומך בי אבל מתחיל לאבד מההפקטיביות שלו. אודה על התיחסותך בשנית

07/12/2007 | 01:00 | מאת: תמר

שלום לך . הייתי במצבך ואני מאד מזדהה איתך . עברתי תקופה עם זוג מכפר סבא שמאמן ומתעסק בטנטרה . תוך תקופה קצרה חל שיפור עצום והיום אני בזוגיות . אשמח לעזור לך . [email protected]

24/11/2007 | 01:33 | מאת: תמר לרום מאמנת ויועצת ארגונית

שלום לך, נהדר שאת מחפשת זוגיות. עם זאת, מדברייך ניכרת התחושה שאת משייכת את אי הצלחתך למצוא בן זוג כלבבך לכוחות חיצוניים כמו: כישוף, ומה אומרים האחרים. את אמנם אומרת שאינך מאמינה בזה- אבל... את אומרת "עזבי מה אנשים אומרים" ואת כן מציינת מה הם אומרים. זה מה שאנו קוראים: מיקוד שליטה חיצוני. כלומר, את נותנת לעצמך להיות קורבן לכוחות חיצוניים השולטים בחייך. את אומרת שאת נאה וטובה. את אומרת שיש לך ילד מקסים וכן, שחשוב לך להתרשם מההופעה של בן הזוג שאת יוצאת עמו לדייט. נהדר!! אם כך, יש בך כל כך הרבה - ובקום לחוש עוצמה- אני חשה חולשה וחוסר אנרגיה מצדך. כדי לקחת את השליטה על חייך לעצמך, שאלי את עצמך ואף כתבי זאת: * איזה בן זוג מתאים לציפיותייך? מה תכונותיו? איך הוא נראה? מה אופן התנהגותו? מה עיסוקו?- נסי לעצום עיניים ולדמיין אותו. * איזה סוג יחסים את רוצה אתו? מה את תתרמי? מה הוא? *למה את מוכנה להתגמש? למה לא? *איך את רואה את עצמך במערכת היחסים אתו?- נסי לדמיין זאת. כתבי את כל תשובותייך. *בשלב הבא- התכווני לזוגיות שאת מדמיינת- בקשי אותה בכל מאודך מהייקום. *השלב הבא- שאלי את עצמך מה עלייך לעשות יותר כדי להשיג את בן הזוג שעליו את חולמת? התמקדי בכך, עשי דברים בנידון, חפשי הזדמנויות, בקשי עזרה מהסביבה התומכת שלך- משפחה, חברים וכו'. ועשי...עשי...עשי... התמדה חשובה ביותר. וזכרי- זה לוקח זמן- אך אסור לך לאבד תקווה ולהאמין בכל מני כישופים וכוחות שלא בשליטתך- זה מחליש אותך!!! לסיום- קחי לך מאמן/נת- מישהו/מישהי ללכת אתה ולהתחזק. ב ה צ ל ח ה!!!!

הי סיגלתית, תודה על פניתך. בהמשך להתכתבות הארוכה שלך עם תמר, רציתי לברר איתך איפה את עומדת היום - מה המשמעות של הכשפים? איך את רואה את הקשר שלך עם הבחור הצרפתי בכל זאת יכול להצליח? מה את יכולה לעשות כדי לשפר את המצב? איך את מרגישה כלפיו? ובנוסף - מה חשוב לך למצוא בבן זוגך החדש? איך את רואה זוגיות עכשיו כשיש ילד ולאחר גירושין? מה הדבר הכי חשוב בקשר? אשמח לקבל תשובותיך! תודה ובהצלחה, יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי