קצת תקועה...

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

08/11/2007 | 16:16 | מאת: ילדונת

שלום יובל , אני בחורה בת 27 , עם בן זוג בן 24 כבר שלוש שנים והזוגיות שלנו בד"כ כלל טובה. הבעיה היא איתי.. אני תקועה כבר 6 שנים בלי לקדם את עצמי לשום מקום..(לא טיול , לא לימודים , ובזבזתי המון המון כסף על שטויות) אמנם עשיתי שנה אחת מכינה באוניברסיטה וזאת כבר התקדמות כי סיימתי אותה לשם שינוי. מאז אני צוברת הרבה תובנות אך מתקדמת בקצב איטי ביותר.. אני מאוד מתוסכלת כי אני מרגישה כי הדבר שמוביל אותי בחיים הוא הפחד , וכמו כן שמתי לב שאני מוקפת באנשים הצעירים ממני ומעט חסרת ביטחון ליד אנשים בני גילי ומעלה , אני חושבת שהסיבה היא שאני מנסה בכח לא לגדול ולא להתבגר ולהשאר ילדה בלי מחויבויות. מאוד הייתי רוצה לקבל עזרה אבל עקב בעיות כספיות נבצר ממני . יש לך רעיון בשבילי ? אפילו משהו שאני אוכל לעשות עצמאית? תודה רבה ילדונת

08/11/2007 | 18:44 | מאת: ילדה

תראי אני לא חושבת שזה קשור למה עשית אני עשיתי 2 טיולים גדולים ותואר ועכשיו תואר שני ואני מרגישה בדיוק אותו הדבר... אולי תנסי אבל להבין לבד למה את לא רוצה לקבל אחריות על חייך ואיך את בכל זאת יכולה להתחיל כן לקחת אחריות צעד קטן אחרי צעד קטן???

שלום לכל הילדות, תודה על פנייתכן. ממה שכתבתן אתן תקועות, נמצאות בסוג של אזור נוחות שמאפיין המון אנשים שמגיעים לאימון. אזור הנוחות, אגב, לא חייב להיות מקום טוב, הוא מקום שהתרגלנו אליו ואנחנו חיים איתו בשלום. מקסימום מקטרים קצת מפעם לפעם. למי שמבקש לעשות שינוי, הדבר הראשון שהוא צריך לעשות זה לעזוב את אזור הנוחות. זה נשמע פשוט כשכותבים את זה כך, אבל זה תהליך קשה ומסובך. צריך לזכור שהמטרה היא להגיע לאזור נוחות אמיתי, ובשפה האימונית המקצועית, להגשמת החזון. ופה עולות כמה שאלות - 1. מה באמת הייתן רוצות לעשות שתהיו "גדולות"? 2. מה אהבתן לעשות בעברכן, זכרונות מתוקים מתקופות של עשיה? 3. מה גורם לכן להרגיש שאתן מגשימות את עצמכן? 4. איזה מחיר אתן מוכנות לשלם כדי לצאת מאזור הנוחות? מה שצריך לעשות, לשיטתנו, אחרי שמבררים איפה הדברים עומדים היום, לצאת ליעד או שניים שבוחרים ולהכריח עצמנו לעמוד ביעדים האלו. אז אתן מוזמנות לעשות לכן מפת יעדים - מה אם תשיגו בתקופה הקרובה גרום לכן להרגיש שהתקדמתן? בינתיים, כרגיל, אני ממליץ לכן לקרוא את לאלף את השדון כי זה רק יכול להוסיף... אתן מוזמנות לענות בפורום ונראה איך אפשר לעזור לכן להתקדם. בהצלחה, יובל פייס

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי