חדשות מסעירות

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

24/10/2007 | 07:24 | מאת: התחלה חדשה

אני יודעת מעט מאד על "אימון אישי" ברמת התאוריה, ושום דבר ברמת היישום, אבל כפי שכבר כתבתי לכם קודם - האימון עובד!! ממה שהבנתי ניתן לתמצת את השיטה בשני דברים עיקריים - לשאול את השאלות הנכונות ולהגיע להחלטות נבונות. כל כך פשוט והגיוני שקשה מאד לטעות!! מאז שלקחתי על עצמי בראש השנה להתמקד בנושא של שינוי תעסוקתי,קרו בחיי המון דברים חיוביים בכיוון עליו החלטתי ראשית הלימודים: התחלתי במסלול לתעודת מטפל (שנתיים, יום לימודים ארוך אחד בשבוע) זהו מסלול שנועד לאנשים עם רקע טיפולי קודם, ומדובר שיטת טיפול חדשה לגמרי, שמשלבת בין מספר שיטות קיימות שכולן מדברות אלי מאד באופן אישי, בחלקן יש לי גם קצת ידע מעשי, ויצירת תהליך טיפולי משולב מתנועה, מגע, וחשיבה חיובית, פחות או יותר...) זה ממש תפור במיוחד בשבילי... המסלול הזה קיים כבר שנה שלישית, והם הקימו כבר קליניקה ואפ אצליח הם יאפשרו לי גם תעסוקה במסגרת הקליניקה, אבל כאמור מדובר בעוד שנתיים מהיום במיידי - סיימתי בשלום את הפרוייקט שגרם לי כל כך הרבה צער (ולא היה אף פרוייקט שלא!!) וקיבלתי את השק של 1000 ש"ח שחיכיתי לו כחודשיים, + 200 ש"ח הוצאות נסיעה כיוון שהלקוח גר רחוק היה קצת מוזר, כיוון שעדיין הרגשתי שהוא נותן לי את הכסף די בעל כורחו ולא מעריך מספיק את מה שהוא קיבל ממני, שהוא בעצם כפליים מהערך הכספי של מה שהוא שילם מספר שיחות טלפוניות שהוא עשה במהלך הפגישה העידו על כך שהוא נתון ללחצים קשים בעבודה, כנראה רגיל לעבוד עם אנשים שמתחמקים מאחריות והוא מניח שכולם כאלה (חוץ ממנו כמובן!!) ביזנס - מתפתח רעיון ישן לעשיית כסף גדול, רעיון שעבדתי עליו שנתיים שלמות ונגנז לפני 18 שנה, לאחר עשרים שנה במגירה הרעיון הזה מתחיל ללבוש עור וגידים זה התחיל מזה שביקשתי מהבן שלי שיוריד אותו מהבוידם (ניירת ופרוטוטיפ של מוצר מסויים) כמה ימים אחרי זה נכנס אלי ידיד וסיפר לי לתומו שהוא מתכוון להקים חברה לקידום רעיונות מקוריים. הראיתי לו את המוצר, הוא התלהב והתחיל לעבוד בשבילי. קודם כל היה צריך לבדוק אם המוצר הזה חדר לשוק מאז, בצורה זו או אחרת, מסתבר שלא!! במקביל היה צריך לבדוק מהן הדרכים להגן על המוצר שלי ומהן האסטרטגיות לקדם אותו כיוון שגם אני וגם ה"יזם" שהתחלתי לעבוד איתו חסרי פרוטה לחלוטין היתה לנו אתמול פגישה עם קופירייטר ואלה התוצאות 1. הקופירייטר חושב שהמוצר מוצלח והתלהב גם מרעיונות השיווק שלי 2. ה"שותפות עם היזם" התפרקה מול עיני הקופירייטר עוד לפני שנחתם ביני לבים "השותף העסקי" אף מסמך התקשרות (פרט להסכם סודיות שאני מקווה שיעמוד בו - המוצר קל מאד להעתקה!!) הסיבה: חוסר תקשורת!! לאחר שבועיים בהם דנו בדרכי ניהול הפרוייקט וחזרתי ועמדתי על כך שאני מוכנה לתת לו יד חופשית בנושא הניהול, כולל אחוזים שמנים, בתנאי שיבין שאני היא הפוסקת האחרונה בכל ההחלטות העיצוביות והשיווקיות, מסתבר שהבחור עבד עלי כל הזמן, היתה לו תכנית פעולה של "זבנג וגמרנו" שלא מתאימה לי, והוא נתן לי להרגיש שהוא מקשיב לי, מתוך תקווה שהקופירייטר ישכנע אותי שאני טועה!! מה שיצא זה שהקופירייטר רמז לי בעדינות שאני מתחילה שותפות שאינה מתאימה לי, ה"שותף" המשיך ללחוץ בכיוון הרעיון שלו, אני ניסיתי להפנות את הקשב שלו לגבי הדברים המאד ברורים שהקופירייטר אמר, שלמיטב הבנתי רק חיזקו את העמדה שלי, הבחור נעלב, עזב את הפגישה בפחי נפש, ואמר שהוא מוותר לי מראש על כל פיצוי על עבודתו נשארתי עוד כמה דקות עם הקופירייטר, המומה למדי, ושאלתי אותו מה לעשות עם השותף המאוכזב, איזה פיצוי מגיע לו ומה אני צריכה לעשות על מנת שלא ינסה לפגוע בי מתוך כעס (הבחור רמז לי פעמיים במהלך השיחה שהמוצר מאד קל להעתקה!!) הקופירייטר אמר לי שכל מה שאני צריכה זה להתגבר על הפחדים שלי!! אחלה שותף עסקי!!

הי התחלה חדשה, מקווה ששלומך טוב ומתנצל ע העיכוב בתשובה. אני שמח לשמוע שקיבלת את כספך - זה שינוי מרענן. אני חושב שאת צריכה להתמיד בכך ולהגיע עם דרישות ברורות. אם הציפיות יהיו בררות, לרוב אין טענות אחר כך. לגבי הנושא של המיזם החדש- אז לא הבנתי ממש - איפה זה נמצא היום? את מתארת מוצר בעל פוטנציאל מצוין - מה את עושה בפועל כדי לקדם אותו? אם את צריכה לקדם אותו בעצמך - מה השלבים? איך תעשי זאת? אשמח לקבל תשובותיך, בהצלחה, יובל

01/11/2007 | 21:11 | מאת: התחלה חדשה

למעשה אני מגיעה למרכז בתחילת השבוע הבא כשאחת המטרות היא קידום המיזם הזה על פי הנחיות קופירייטר שעוזר לי בכוונה אני בונה תכנית עסקית ועומדת להיפגש עם אנשים שמתמחים בקידום יזמויות מסוג זה האם נצליח להיפגש במהלך תחילת השבוע הבא?? יש לי על מה לעבוד.....

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי