תשובה לשאלותייך

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

15/10/2007 | 13:56 | מאת: נועם

בתחילה, אודה לך על תשובתך. וכעת אשיב על שאלותייך: 1. מה זה מבחינתך לשרת בשייטת לעומת עתודה? 2. מה היתרונות ומה החסרונות של כל החלטה? 3. מה מניע אותך לכיוון השייטת? 4. איך התמודדת עם ספקות, גם פחות משמעותיים בעברך? 5. אם היית יכול לבחור לעשות היום כל מה שאתה רוצה - מה היית עושה בשלוש שנים הקרובות? תשובות: 1. מבחינתי, שירות בשייטת זה לעשות את מה שאני באמת אוהב ובאמת טוב בו, זה להתמודד עם קשיים פיזיים ומנטאליים, להגשים את עצמי, למצוא את הגבולות של עצמי, לזכות בסיפוק אדיר במהלך המסלול והשירות, לזכות בסיפוק אדיר מעצם ההצלחה, ומעצם השירות ביחידה. להוכיח לעצמי שאני מסוגל, והכי חשוב: להיות חלק מקומץ אנשים, הטובים שבטובים. לעומת זאת עתודה: לא מתאים לי, לא רוצה... הנקודה היחידה היא שגם פה תורמים לצבא, וגם יוצאים עם תואר וניסיון ניהולי. 2. יתרונות ש13: 1. הסיפוק העצמי 2. ההנאה והחוויות של שירות קרבי 3. החברים לכל החיים 4. הגשמה עצמית 5. כלים מנטאליים לעתיד, התמודדות עם מצבי לחץ, תוספת יפה לרזומה. יתרונות עתודה: 1. שירות שייתכן ויהיה מעניין. 2. תרומה לעתיד - לצאת עם תואר (פחות חשוב לי, כי אתה משלם עליו בשנות שירות), ועם ניסיון (מאוד חשוב...), ופה בעצם אני מקצר את דרכי לשפע ועושר, ואני לא באמת חלמתי כל החיים שלי להיות במקצוע מסוים, ולהתמחות בו עוד בצבא, אני כמו סוג של רודף אחרי השפע ומנסה לזרז את התהליכים. (אני לא רואה פסול ברצון לחיות בשפע) חסרונות ש13: 1. לא כל כך תורם לעתידי, מהבחינת המופשטת. חסרונות עתודה: 1. אין לך בחירה לכל מה שמתאים לך , לדוג' - מושך אותי בין היתר להיות איש עסקים / עבודה בטחונית.. דברים שלא צריך לימודים בשבילם. 2. אין לי כח ללמוד עכשיו באוניברסיטה. 3. מפסידים את החוויה של שירות קרבי * פה אציין שמאוד חשוב לי לתרום לצבא, העניין הוא שגם בתעודה תורמים, אבל זו לא הדרך שבה אני רוצה לתרום 3. אני מונע מהדחף להצלחה, לתרום למדינה בצורה משמעותית שתשפיע אסטרטגית, להצטרף לקומץ של לוחמים מעולים, לקבל את התכונות שהיחידה מקנה ללוחמיה. 4. בתור אחד שכבר שנתיים קורא את כתביהם של ד"ר גוזף מרפי, אושו וד"ר צ'ופרה, אני חושב שהתודעה שלי די מפותחת יחסית לגילי, משום שאני משתמש הרבה בתת מודע, עד כה פתרתי ספקות בעזרת אסימונים (מחשבות) שפתאום צצו לי והראו לי את הדרך הנכונה. ופה אציין שהתת מודע שלי מכוון כעת להצלחה, ולכן לשייטת, ולא מכוון לשפע שאחרי הצבא, אתמול נתתי לתת מודע שלי משימה - להראות לי למה השייטת היא הדרך הנכונה ואני מתקרב לכך. העניין הבעייתי, שאני ארצה לחיות חיים של שפע ואני צריך להפנים, שזה שהעתודה יכולה לקצר את השפע, לא אומר שאני צריך ללכת לשם, כי צריך לעשות את מה שאוהבים, השפע יבוא לי, כי הוא מחכה לי. 5. שייטת 13.. יובל, תודה רבה על זמנך, אני מקווה לקבל את תשובתך בקרוב, כי הגיבוש שלי הולך ומתקרב. נועם :)

15/10/2007 | 18:44 | מאת: אהבה

אתה כל כך בהיר וממוקד שאני תוהה אם לא צריך למנות אותך מיד למפקד השייטת מה השאלה?? אתה רוצה לעשות משהו שאתה כל כך דלוק עליו, אז תוותר על זה בגלל שיקולים של הצלחה בינונית בתחום שלא מעניין אותך?? זה לא נראה לי בכלל הולם אתך האישיות הקרבית שלך עוד נשמע עליך בהצלחה!!

15/10/2007 | 19:52 | מאת:

15/10/2007 | 20:31 | מאת: אהבה

אל תדאג נועם, על יתר מוטיבציה אפשר לעבוד, ורצוי גם להגן על עצמך מראש מפני אכזבות לא תמיד היכולות והכישורים הם המשפיעים היחידים על התקדמות הקריירה אתה כבר תראה, שכמו כותב ההודעה הזאת' יהיו עוד אנשים בדרך שאתה מתחיל, שעינם תהיה צרה בהצלחותיך (שלדעתי הן מובטחות, אם לא בשייטת אז בכל מקום אחר אליו תפנה) ואני סומכת עליך שתלמד איך להתמודד עם הערות מקטינות מסוג זה

הי נועם, אני שמח לקבל תשובותיך. אין ספק שהשייטת מבחינה רציונאלית זה מה שאתה רוצה. יש את העניין הקרבי, הפיזי, המנטאלי, החברה הנכונה ועוד. דבר אחד קצת חסר לי - מה אתה מרגיש? איך אתה מרגיש עם הרעיון להיות במקום הכי קרבי? לקרוע את התחת באימונים מפרכים? אילו רגשות עולים לך כשאתה חושב על כך? ברור שאתגר זה אחד הערכים החשובים לך, ואם אפשר לשלב קצת הרפתקנות מה טוב. אגב, בתשובות אתה נראה נחוש מאוד. מה מקור ההתלבטות? איך אתה מסביר שעניין השפע נכנס לשוואה כרגע? ובכל מקרה, שייטת זו יחידה התנדבותית. מה בעצם מונע ממך לעשות את הגיבוש, ואחריו לחשוב שוב ולהחליט? (אני פשוט לא מבין בזה מספיק. אולי זה בכלל לא אפשרי?) מצפה לתשובותיך, יובל

16/10/2007 | 21:31 | מאת: נועם

תודה יובל, לשאלותייך: אני מרגיש מעולה עם זה, אני מוכן לקרוע את התחת בשביל המדינה שלי... מרגיש שזה בטבע שלי לעבוד קשה ולהוכיח את עצמי... מה מקור ההתלבטות? האמת שהיא קטנה מאוד, חשבתי לעצמי אם לא עדיף לזרז לעצמי את העתיד, אבל נפל לי מעין אסימון שאמר לי: "לא כל האפשרויות פתוחות בפנייך עכשיו, עדיף לעשות צבא, להגן על המדינה במלוא מובן המילה, ואחר כך תבחר אם תרצה לדוג' להיות עצמאי או שמא תרצה לעבוד בעבודה בטחונית, השפע יגיע משימוש נכון בתת מודע". בנוגע לשאלה על הבחירה, עדיף להגיע לגיבוש עם מוטיבציה גבוהה מאוד. ולאהבה, תודה רבה על מילותייך החמות. נועם.

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי