ספקות

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

11/10/2007 | 15:41 | מאת: נועם

שלום לך יובל, אני מתאמן כבר שנתיים לשירות בשייטת 13, עוד 3 שבועות הגיבוש שלי, אני מאוד רוצה לשרת בשייטת, הבעיה שלי היא כזו, כנראה בגלל שזו ההחלטה החשובה הראשונה שלי בחיים, ובגלל שאני כל כך קרוב וכל כך מרגיש בטוח, מגיעים ספקות, התודעה שלי לא רגילה להחלטות כאלה, ואני שואל את עצמי שאלה פשוטה אחת: מי שיוצא מעתודה יוצא עם ניסיון מהצבא (על התואר מפצים בשנות שירות נוספות), כך שמפריע לי שאני לא אצא עם הניסיון הזה (מבחינת הצבא אפשר לומר שאני מתאים לעתודה) זה כמו רדיפה אחרי החיים והשפע, ואני יודע מה אני רוצה לעשות בצבא ומה יספק אותי (שייטת 13), אבל הספקות האלה מציקים, איך אני מתעלם מהם? אגב, אני יודע מה אני רוצה ב-100 אחוז, כמו שאמרתי - לשרת בשייטת. תודה רבה, נועם.

הי נועם, תודה על פניתך. אני שמח לשמוע שזו ההחלטה הגדולה בחייך. זה מעביר אותך כנראה עוד שלב בחיים, וזה יפה. בחיים "האמיתיים" אנחנו נאלצים להתמודד לא מעט עם התלבטויות, וכאן יש התלבטות, למרות שנטיות לבך הן לכיוון השייטת. יש לי כמה שאלות אליך - 1. מה זה מבחינתך לשרת בשייטת לעומת עתודה? 2. מה היתרונות ומה החסרונות של כל החלטה? 3. מה מניע אותך לכיוון השייטת? 4. איך התמודדת עם ספקות, גם פחות משמעותיים בעברך? 5. אם היית יכול לבחור לעשות היום כל מה שאתה רוצה - מה היית עושה בשלוש שנים הקרובות? אני אשמח לקבל תשובותיך ומשם להמשיך. בכל אופן, זה כבר לא טריוויאלי שאנשים מתנדבים ליחידות עילית צבאיות, ועל כך כל הכבוד לך. בהצלחה, יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי