יובל יקר

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

11/10/2007 | 06:56 | מאת: התחלה חדשה

ראשית, כתבתי לך במייל האישי ומאד מבקשת תשובה, שם או כאן מחילה אם התפרצתי לדלת שפתחת לגולש אחר שנית, אני רוצה לדווח על ההתקדמויות עם הלקוח שעליו סיפרתי, שמייצגת את ההתקדמות שאני מייחלת לה ביחסי העסקיים סיפרתי כבר שהיתה לנו "שיחת ברור" לפני מספר שבועות, והיה נראה שהדברים התיישבו סוכם על פגישה אבל בגלל החגים ומגבלות נוספות לא יכולנו לקבוע מועד בערב חג סוכות קיבלתי סמס עם בקשה שאתקשר אליהם, ללא "חג שמח" מתבקש/ ומינימלי וזה הקתיחץ אותי שוב אחר כך הסתבר שהמסרון הזה נשלח כמה שעות קודם וזה שהוא לא חשב לברך אותי בחג שמח זה סתם האופי הקשוח/צבאי של הלקוח ולא נובע משום בעיה נוספת הוא פשוט לא הבין למה אני מעלה את הנושא שוב בקיצור, קבענו סוף סוף פגישה ואם כי הפרוייקט הזה נגמר בצורה לא ממש ריוחית בשבילי, לפחות הוא נגמר, לעת עתה, וללא הפסד או עוגמת נפש (פרט כמובן לעוגמות הנפש "הקטנות" שקרו בדרך..) מה תוכל להאיר לי עוד על התהליך הזה יובל???

הי, מקווה ששלומך טוב. אכן, קיבלתי ממך מייל ואני אגיב במייל חוזר. זו פשוט תקופה מאוד עמוסה ואפילו לפורום אני מתקשה להגיע מדי יום. אז סליחה. לגבי העבודה - נכון שזה מנומס לשלוח חג שמח בערב חג, אבל בכל זאת מדובר בלקוח. מה גרם לך כל כך לרתוח? איך את מסבירה את העובדה שהפרוייקט הסתיים ללא רווח? איך היית מגדירה את היעד המרכזי שלך כרגע? אשמח לקבל תשובותיך. בהצלחה, יובל

15/10/2007 | 18:38 | מאת: התחלה חדשה

נתחיל מהסוף היעד המרכזי שלי כרגע, כפי שכבר כתבתי בסביבות ראש השנה זה לעשות הסבה מקצועית אני עובדת על זה בכמה מישורים 1. קיבלתי מלגת לימודים למסלול של יום בשבוע בבית ספר לראפואה משלימה באזור מגורי, זאת על מנת לבדוק ולגבש מסלול עבודה כמטפלת לשנים הבאות 2. שלחתי הצעות מחקר למספר קולות קוראים בתחום המחקר התכנוני לגופים ממשלתיים שוהים, יש לי גיבוי אקדמי ממכון מחקר שגיבה אותי בעבר בתחום שאני מתמחה בו - אדריכלות אקולוגית, כך שאם אקבל מימון למחקר שיזמתי תהיה לי תעסוקה שתענה על כל צרכי: יצירתית, עצמאית, ועם משכורת קבועה 3. העברתי מוצר שפיתחתי לפני שנים לידיד שרוצה בעצמו לפתוח עסק עצמאי כמקדם מפתח ומשווק מוצרים ייחודיים. מכיוון שמדובר במוצר שכבר יושב אצלי בבוידם קרוב לעשרים שנה, למרות הפוטנציאל המסחרי הגבוהה שלו, היצעתי לו 50 אחוז מכל רווחי העתידיים, על מנת לעודד אותו, לטובת שנינו, לעבוד היטב והרבה. אז היעד המרכזי שלי די מגובש וייתכן שאגיע אליו בשנה הקרובה הפרוייקט הסתיים ללא הפסד, זה הכי חושב לי, והסתיים גם עם רווח שולי - בית יפה ומוצלח מאד מבחינתי. מקווה רק שיבנה על פי התכניות שלי, ואז הרווח השולי, מבחינת "כרטיס הביקור שלי כמתכננת בתים אקולוגיים" יהיה בעל ערך עצום למה לא הרווחתי במונחים של כסף?? כתבתי לכם על זה סיפור ארוך, זה קטע מובנה במקצוע שלי לצערי רק מי שמחפף או שיש לו קשרים במערכת הממסדית יכול להרוויח מאדריכלות וזה לא אני זה גם לא קשור ליכולות ולכישורים שלי זאת פשוט מציאות עגומה במדינת ישראל היום למה התרגזתי על כך שלא אמרו לי חג שמח?? בגלל שנעשיתי כל כך רגישה למניפולציות שלא יכולתי שלא להגיב על כך אני מצפה מהלקוחות שלי שיבינו לפחות דבר אחד: אני עוטבדת בשבילם במסירות עבור פרוטות ממש אני נותנת מעצמי הרבה מעבר למה שאני מחוייבת, כי אני אוהבת את העבודה שלי ואת הלקוחות שלי אז אל תשחקו איתי משחקי אגו, זה הכל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי