איך לומר את האמת ולהישאר בחיים

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

03/10/2007 | 01:35 | מאת: נטלי

היי, אני בחורה בת 28, בשל בעיות רפואיות בעבר ובשל חרדות שהתפתחו לי בעקבותם הצלחתי לדחות את עניין הזוגיות כל הזמן, למרותזאת אין אני בחורה סגורה אלא בחורה חברותית שנראית טוב ובעלת בטחון עצמי, כמו כן אני יוצאת ומבלה עם חברים למרות החרדות פשוט החלטתי להתעמת איתם. אבל, בתחום הזוגי אני תמיד מתחמקת בשל העובדה שאני פוחדת לפתח תלות בבן הזוג (יש לי צורך בשליטה בבן זוג לאור העובדה שאין לי שליטה על מצב הפחד שלי =הקבלה) כמו כן אין לי נסיון בזוגיות , באינטמיות וביחסים פיזיים כל שהם- יצאתי עם בחורים אבל תמיד דייט אחד ללא נשיקה. שאלתי היא האם לספר לבחור שאיתו אני מתעתדת לצאת לבליינד דייט על חוסר ניסיוני, או על העובדה המוזרה שבימנו אלו ולי לא היה חבר אף פעם וכן אפילו לא התנשקתי בגילי המתקדם. או שלא?! מה לעשות ואיך לומר ומתי? איך אצליח להתגבר על המכשול שמלחיץ אותי (בחורים שיצאתי איתם וסיפרתי להם שלא הייתי בקשר זוגי לפני כן פשוט הרימו גבה ולא האמינו לי. לכן שאלתי היא מה עושים??????? ואיך עושים זאת בלי להילחץ ולפחד מהפחד מה שגורם לי בד"כ ללחץ וגורם לי לסיים את הקשר בבריחה. אשמח לקבל כלים ושלבים מדויקים איך ךעשות זאת כבר ולהפסיק לברוח מהחיים?!!!!!

07/10/2007 | 12:28 | מאת: תמר לרום מאמנת ויועצת ארגונית

נטלי היקרה, כל הכבוד שאת יוצאת עם חברים ומנהלת את החרדות שלך. זה מראה על צורך שלך ליצור יחסי חברה, וזה נובע מכך שערך החברות חשוב לך. כדי לחיות את החיים המשמעותיים, חשוב לכבד ערכים ולחיות לאורם, כי אחרת- משהו חסר ואין תחושה של הגשמה ואושר. והנה הפגנת נחישות ואת הולכת לאור ערך החברות למרות החרדות.הרשי לי להחמיא לך על כך! מדבריך אני מבינה שערך חשוב נוסף עבורך,היא הכנות. לכן, חשוב מאד שתכבדי אותו ותקיימי אותו בחייך. לגבי הזוגיות, נכון שבזמננו ההתנסות המינית והזוגית נעשית בגיל מוקדם יותר משלך,אך אין זה אומר שאחרת את הרכבת.בדקי מה את מחפשת בזוגיות? איזה בן זוג את רוצה? מהו המכשול שניצב בפנייך הנקרא: תלות או שליטה? כי יש גם זוגיות שיוצרת תלות הדדית- כלומר, יש "אנחנו" ויש "אני" ו"אתה". קחי את הנחישות שהפגנת ביציאה עם חברים והפני אותו לדייטים, צאי לדייטים והכירי אנשים.כשתרגישי שהבחור מתאים לך, תוכלי אף לספר לו את האמת הזכה שלך- שלא היתה לך עדיין זוגיות רצינית. זו עובדה. ואם את מרגישה טוב עם עצמך- זו לא מגרעת, זה אולי אף אפשרות לחוות דבר חדש ומרתק ולהינות ממנו.חשיבה חיובית תוריד לך משמעותית את החרדות. בהצלחה!!!

הי נטלי, תודה על פניתך. ראשית, אני מסכים עם כל מה שתמר כתבה. תארת בצורה מאוד כנה ואמיתית מצב מסוים וממה הוא נוסע. החשש מזוגיות שנובע בעיה פיזית שהפכה לנפשית בעברך. החלטת להתעמת עם הבעיה, אבל השאלה איפה את היום "בעימות". מובן שאת יוצאת עם אנשים ומרשה לעצמך להיפגש עם כמה, אבל לא מאפשרת לאף אחד להתקרב באמת. למרות שבגילך אנשים כבר עם נסיון פיזי כזה או אחר, אני בטוח שלא יפתיע אותך אם אומר לך שחלק נכבד ממתאמניי מגיעים בדיוק מהסיבה שהעלת - החשש ליצור קשרים. להם, לרוב, לא היו בעיות פיזיות לפני. כך שקודם כל, את לא לבד! בצד הפיזי יש היום מיני טיפולים שיכולים לסייע לך - אם טיפול אצל פסיכולוג בנושא החרדות (עד כמה הן משפיעות על התפקוד היום יומי שלך?) ועד טיפול סקסולוגי בו ילמדו אותך את שפיספסת. אבל, האימון יכול לעזור לך בהחלט בבניית הביטחון העצמי שלך והדימוי העצמי, והבנה פרופורציונאלית של המצב. אחד מחסמי ההצלחה הבולטים אצלך בעיני הוא 'מה הסביבה אומרת'. אחרת, איך את מסבירה את ההשוואה למה אחרים עשו עד היום? אגב, את מודעת לכך שאת חברותית ונראת טוב, לפיכך אשמח אם תעני לי על מספר שאלות: 1. איך המודעות ליתרונות שלך בכל זאת באה לידי ביטוי במערכות יחסים? 2. מה הכוונה בלברוח מהחיים? 3. מה היתרון של הבריחה? 4. מה את מחפשת בבן זוג? אני ממליץ לקרוא את הספר "לאלף את השדון" שיכול לסייע לך לא מעט לקבל פרספקטיבה שונה על הלך הדברים. כמו כן, אני אשמח לקבל תשובותיך לפורום או לאי מייל שלי כדי להמשיך ולנסות לסייע לך. בהצלחה! יובל פייס

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי