שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

06/09/2007 | 22:38 | מאת: נטלי

הי יובל, אני וחבר שלי ביחד כבר שנתיים וקצת אנחנו גם גרים ביחד. חבר שלי הגיע כבר להחלטה שהוא כבר חייב להחליט אם אנחנו ממסדים את הקשר או נפרדים... לאחר המון מריבות שהיו בננו בתק' האחרונה שגם נבעו מזה שהוא לא הציע לי נישואין. מה שכרגע הוא מציע שניקח פסק זמן ושכל אחד יחשוב לבד עם עצמו אני לא יודעת מה לעשות הוא גם אמר לי דברים קשים שהוא לא מרגיש התלהבות ושהוא לא מצליח להפתח אליי ולספר לי דברים שעוברים עליו הוא גם אמר שהוא לא מרגיש מספיק פתוח איתי שאנחנו שונים באופי שלנו שכל דבר הוא צריך לשכנע אותי שהוא רוצה מישהי שתהיה דומה לו.ושכרגע לו טוב לו הוא לא מאושר במערכת יחסים שלנו ושאולי הוא צריך לאבד אותי בשביל להרגיש שהוא רוצה אותי........ אני ממש לא יודעת מה לעשות מצד אחד הוא מציג את הדברים שאנחנו צריכים להיות לבד ולחשוב אם אנחנו רוצים להתחתן אבל מצד שני הוא אומר לי את כל הדברים האלו שעל פניו נראה שהוא כבר החליט... לא להיות איתי אני אמרתי לו שאם זה המצב הזה שהוא מוכן לקחת את הריזיקה שנהיה בפסק זמן ובסוף אני לא ירצה אז כנראה שהוא לא מספיק אוהב אותי , הוא אמר לי שזה לא קשור לאהבה שהוא אוהב אותי....... אני ממש לא יודעת מה לעשות איך להתנהג? החבר הקודם שלי גם רצה פסק זמן בשביל לחשוב ובסוף נפרדנו הוא הכיר מישהי והתחתן אני ממש מפחדת שזה מה שיקרה לי שוב... מה לדעתך אני צריכה לעשות, אני ממש אובדת עצות? אני מרגישה ממש לבד ללא יציבות אין לי כוח לחפש דירה ולעזוב את הדירה המשותפת שלנו ממש עצוב לי ורע לי אני מבולבלת ומפחדת להיות לבד וממש לא יודעת מה לעשות. בנתיים אנחנו ביחד בדירה ויש ריחוק פיזי הוא לא נוגע לא מחבק כלום אני מרגישה כאילו הקשר הזה נגמר אני מרגישה כאילו הוא כבר ויתר. אני אשמח מאד אם תוכל לת לי כלים איך להתמודד במצב הזה? איך אני אמורה להתייחס אליו אחרי כל הדברים שהוא אמר לי? אני ממש לא יודעת מה לעשות תודה..

הי נטלי, מתנצל על העיכוב בתשובה. קראתי את המכתב שלך ואני מצטער שאלו הם פני הדברים. נראה כי הקשר הולך לכיוון מסוים של התרחקות לתקופה וזה בטח לא קל. אבל השאלות שאת צריכה לשאול את עצמך: 1. מה זה אומר לך ההתרחקות הזאת? 2. איזו משמעות יש מבחינתך להישאר בקשר? 3. איך מה שקורה ביניכם משפיע על היום יום? 4. אם תדעי שאין לו כוונה להתחתן בשנים הקרובות - איך תגיבי? 5. הוא אמר המון דברים, התלונן - מה את חושבת על התלונות שלו? מה נכון ומה את מרגישה שלא? 6. איך את מתמודדת עם ההתנהגות שלו? 7. אם הכל היה בידיך - מה היית בוחרת שיקרה? 8. עד כמה את שלמה עם ההתנהגות שלך? אני אשמח לקבל את תשובותיך. אני רק רוצה לציין דבר אחד - פרידה זה דבר קשה מצד אחד אבל דבר שעשוי לעזור לקדם את הקשר מהצד השני. לעתים קשה לנו להעריך משהו כל עוד הוא 'שלנו' והפרידה מבהירה עד כמה קשה לנו בלי. אז תמיד צריך לקוות שזה יהיה המקרה, אם תרצי. אגב, למרות שאתם עדיין לא נשואים - חשבתם ללכת לטיפול זוגי? יכול להיות שכמה מפגשים יסדרו לכם את הראש יופי. בינתיים שיהיה שבוע טוב ותחזיקי מעמד. הפורום לרשותך. בהצלחה רבה! יובל פייס

09/09/2007 | 11:23 | מאת: נטלי

הי יובל, תודה על התשובה....... לגבי השאלות ששאלת אותי: 1) הוא טוען שההתרחקות הזו יכולה לעשות לנו רק טוב ואולי בסופו של דבר זה יהיה לצורך התקרבות ורק ככה הוא יהיה שלם עם ההחלטה שלו.. אני לא כל כך מסכימה עם פסקי זמן הוא כאילו צריך לאבד אותי בשביל להבין אולי שהוא אוהב אותי הוא אמר שאולי הוא צריך זעזוע... לגבי יעוץ זוגי הוא רוצה ללכת קודם ליעוץ לבד והוא אמר שאח"כ אולי נלך ביחד לי נורא קשה אם הניתוק רגשות אני לא מבינה איך הוא בכלל מצליח ככה לנתק את הרגשות שלו. 2) המשמעות מבחינתי להשאר בקשר זה שבסופו של דבר נתחתן לאחר שנעבוד על כל הדברים שמפריעים לנו.. 3) מה שקורה ביום יום מבחינתי זה שיושבת לי מועקה מאד גדולה בלב אני נורא נפגעתי מזה שאני מנסה להמנע מהפסק זמן כי אני חושבת שזה לא יהיה טוב לקשר והוא פשוט ממשיך בשלו שהוא צריך להיות לבד תקופה.... וכרגע ממש לא בא לי לחפש דירה אנחנו בקושי עושים דברים ביחד בקיצור כרגע זה כמו סוג של שותפים לדירה 4) כמובן שאם אין לו כוונה להתחתן בשנה הקרובה אז אני לא ישאר איתו.. אבל בשביל זה הוא אמר לי שהוא יתחיל טיפול פרטני 5)לגבי התלונות שלו אני מסכימה עם זה שאני צריכה יותר לדאוג לבית מסכימה חלקית עם זה שלעתים הוא לא מרגיש בנוח איתי ואפילו קצת מתבייש לעשות דברים לידי, לגבי העניין שהוא לא מצליח להפתח אני אמרתי לו שזה בגלל האופי שלו כי הוא טיפוס מופנם וקשה לו נורא לשתף במה שעובר עליו.. 6)קשה לי נורא להתמודד עם הריחוק הפיזי עם החום והאהבה כי אני צריכה את התמיכה שלו את החיבוק והמגע להרגיש שהוא אוהב אותי כמו פעם... אני ממש לא יודעת מה לעשות אני לא רוצה להיות תלויה בקשר הזה 7) אם הכל היה בידיי נראה לי שאם היה לי מספיק כסף אז הייתי מהר מאד עוברת לדירה שאני רוצה ונותנת לו להיות לבד עם כל הלבטים שלו. אני חושבת שאם הייתי מבוססת כלכלית לא הייתי מתנהגת ככה....... חשבתי בנתיים על לחזור להורים שלי אבל הגעתי למסקנה שאין מצב זה רק ידכא אותי עוד יותר..... 8) בהמשך לסעיף שלעיל כ- 60% מה לדעתך עליי לעשות? לפני כמה ימים סיכמנו שהוא יתחיל טיפול ואז נראה איך אנחנו מתקדמים והוא ביקש ממני להאזר בסבלנות ולא להעלות את הנושא הזה כל יום.. האם כדאי לתת לזה צ'אנס האם בזה שכביכול אני מוכנה לחכות לו זה לא יהרוס את הקשר? נורא בא לי להגיד לו תיקח כמה פסק זמן שאתה רוצה ולומר לו שברגע הראשון שאני ימצא דירה אני יעזוב - אבל בטח זה יקח זמן ובבית גם לתת לו את הפסק זמן כאילו זה נגמר אבל זה נראה לי ממש קשה........ איך עליי להתקדם לעבר המטרה שלי שלב אחרי שלב? תודה מראש נטלי

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי