נטילת ריטאלין ע"י בן הזוג

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

04/09/2007 | 18:19 | מאת: ליטל

שלום דר'. חבר שלי (בן 38) מזה כחודש התוודא בפניי שהוא נוטל ריטאלין בשנה האחרונה מאחר וקשה לו להתרכז בעבודה (בילדות היה היפר אקטיבי ונטל ריטאלין). עובדה זו הרתיעה אותי מאוד עד כדי כך שאני שוקלת לנתק את הקשר. הרתיעה באה גם בגלל שהוא קיבל את התרופה מפסיכיאטר. רציתי לשמוע חו"ד מקצועית וגם לדעת האם הכדור פוגע בתפקוד המיני של הגבר (למשל קושי בלגמור, זיקפה חלשה וכו'). יכול להיות שסתם יש לי דיעה קדומה ולכן אני פונה אליך לקבלת חו"ד. כמו כן, הבחור נתקל בקושי לגמור (גמר פעם אחת מתוך 6 פעמים), לטענתו הוא מתרגש ואם הייתי סתם סטוץ, היה גומר יופי. בגלל שאני פוטנציאל לקשר רציני, הוא רוצה להרשים אותי ומכאן באה ההתרגשות. אודה על חוות דעת.

הי ליטל, תודה על פניתך. הפורום עוסק באימון אישי ואין לי ידע בתרופות או פסיכיאטריה. יש פורום פסיכולוגיה מצוין באתר ושם אני מעריך שתוכלי לקבל תשובות יותר ברורות. בכל מקרה, אם הבחור מצא חן בעיניך וכל בעיותיו הן הפרעות קשב וריכוז - אני מציע לך לא למהר עם החלטות בלתי הפיכות. סה"כ לאחוז גבוה באוכלוסיה יש הפרעות אלו והרטאלין מסייע מאוד. זה לא אומר שהם לוקים בנפשם. בהצלחה! יובל פייס

15/09/2007 | 06:33 | מאת: שוש מעוז-אריה

שלום ליטל, השאלות שלך לגיטימיות מאד, והן מראות על חוסר ידע בנושא. אני ממליצה לך לקרוא קצת על הפרעות קשר וריכוז , לפני שתקבלי החלטה. אני מכירה בעלי הפרעת קשב, שלוקחים ריטלין וגם כאלה שלא. אני מכירה כאלה שאובחנו וכאלה - שמתמודדים עם ביטויי ההפרעה, אך לא אובחנו עדיין (ואולי אף לא יאובחנו) ואני מכירה כאלה שלוקחים ריטלין, יצירתיים, רגישים, סקרנים ובעלי הישגים גבוהים... וכאלה - שאינם. עצם לקיחת הריטלין, בעיני, מעידה על פתיחות לנושא - והיא מסייעת להתמודד עם האתגר ולנהל את החיים להישגים. כפי שציינתי, ידע בנושא יסייע לך להכיר, להבין , להסתכל על בן הזוג שלך מפרספקטיבה שונה ממה שיש לך היום...ורק אז תקבלי החלטה כלשהי. בהצלחה, שוש מעוז-אריה

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי