התלבטות בנושא מהותי

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

02/09/2007 | 22:22 | מאת: אני

שלום רב, רציתי להתייעץ איתכן בבעיה/החלטה קשה שניצבת בפני ובפני משפחתי.אני בת 35, נשואה ואם לשני ילדים.(שנה וארבע).כשהייתי בהריון ראשון חזרתי לגור יחד עם בעלי במושב, ליד הוריי.הסיבה לכך היתה שגרנו בדירה קטנה בעיר עם משכנתא מטורפת ואילו היום אנו חיים בבית פרטי גדול על המשק של הוריי, ללא משכנתא וללא שכר דירה. הורים שלי מאד עזרו ועוזרים לנו עם הילדים,גם עזרה כלכלית וגם עזרה בטיפול-מבחינתי זו עזרה שלא תסולא בפז...אפשר לומר שיש לנו כיום איכות חיים מה שאין להרבה זוגות. הבעיה היא שלי היתה ילדות מאד לא טובה (מבחינה חברתית ורגשית) ואפילו טראומטית בכפר וקשה לי לפגוש את אותם הפרצופים של ילדותי...הבעיה גוברת כאשר היום הבת הבכורה שלי שהיא ילדה רגישה הולכת לגן עם הילדים של אלו שאני גדלתי איתם ולכן מן הסתם גם אני נאלצת להיות בקשר עם אותם אנשים. כאשר גרתי בעיר היה לי טוב מבחינה חברתית ורגשית ואילו כעת אני חווה שוב את אותן רגשות ורק רוצה להימלט מכאן...יש לי כיום אפשרות כלכלית לקנות בית במקום אחר אך מצד שני קשה יהיה לי עכשיו להתרגל לחיות בלי העזרה היומיומית של הוריי... מה דעתכן עלי לעשות?מאד מתלבטת בהחלטה גורלית זו שלמעשה תהיה בלתי הפיכה. בעלי פחות סובל ממני כי לא גדל כאן אבל גם הוא אומר שזה מושב של סנובים שקשה להתערות בו...אני מוצאת שאין לי חשק לקחת חלק בחיי החברה כאן בכפר, אפילו סתם בוועד הורים,(למרות שמאד הייתי רוצה) וכך מתכנסת בתוך עצמי וביתי...

הי אני, תודה על פניתך ומתנצל על העיכוב בתשובה. קראתי את המייל שלך שמלמד על מלחמה בין ערכים - מחד הרצון לחסכון כספי וחיים מהנים בכפר, מאידך הרצון לחברה נעימה למשפחה באזור. עכשיו נשאלת השאלה - מה יותר חשוב לכם? ועוד כמה שאלות: 1. איך הסנוביות באה לידי ביטוי ביום יום? 2. מה ישתנה אם לא תגורו במושב? 3. מה לדעתך יכול לשנות את הגישה? 4. איך החוויה האישית שלך מילדותך משפיעה על תחושתיך היום? אשמח לקבל תשובותיך! בהצלחה, יובל פייס

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי