מקצוע מדשדש- המשך להתכתבות בינינו מה- 6.8.07

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

31/08/2007 | 05:34 | מאת: מישהי מאוכזבת

הי יובל, אני אכן קרובה מאוד מאוד ללידה כבר. לקח לי די הרבה זמן לענות בפעם הקודמת וגם עכשיו הן מהסיבות של ההריון והסידורים ומצבי סביב עניין זה והן מהסיבה שאחד מהורי לא בקו הבריאות כרגע וזה מאוד משפיע עליי. בכל אופן חשוב לי לענות לבטא את עצמי בצורה טובה וזה דורש זמן. כתיבת התשובות גרמה לי להרגיש טוב עם זה שסוף כל סוף אני כותבת את דבריי למישהו שעוסק בתחום ויכול להסתכל על מה שקורה לי בצורה אובייקטיבית. ולגבי שאלותיך הנוספות- 1. אומנם פתחתי שתי קבוצות לימוד קטנות ( 5 תלמידים ו- 4 בשנייה), אך אחת מהן בקושי החזיקה מעמד עד סוף השנה. יכול להיות שאם הפרסום היה יותר אגריסיבי היו יותר לקוחות. לא נוח לי עם זה שתמיד יש לי פתח "למה היה אם....." אני מרגישה כך שנים כאילו תמיד צריכה לחכות לרגע האמת שאני אעשה זאת. עם זאת די נהניתי ללמד בקבוצות והגעתי איתם להשגים יפים. 2. קצת מבולבל מתשובה זו. 'חוסר מוטיבציה ואי אמונה בשינוי המצב' - איזה מצב? זהו עקב האכילס שלי שאיבדתי את הבטחון והאמונה שלי בתחום עיסוקי. אני מרגישה שאני נותנת לרגשות שלי להשתלט עליי וקשה לי לראות איך אני מתקדמת מבחינה עסקית. במקום לפעול לקידומי האישי אני כל הזמן מדברת וחושבת על הפגיעה בי ועל כך ששום דבר מבחינת עבודה כנראה לא מחזיק או יחזיק מעמד אצלי. 3. ממתין- טרם גיבשתי תוכנית הכנסות. אך יש לציין שבשנה השנייה הגעתי להכנסות חודשיות של 6,000-7,000 ואילו בשנה האחרונה זה ירד בסביבות 10-20 אחוז. 4. כאן נדמה לי שטמון הסיפור האמיתי: את מספרת בתושבה הבאה שאת אוהבת ללמד, בעיקר קבוצות, אז מה קרה למוטיבציה? איך את מסבירה את חוסר החשק בלשווק? מה קרה לאמונה? ואיפה הרצון? עניתי על זה בשאלה 2 וברצוני להוסיף שמצב זה לא נוח לי - אני בכלל מרגישה מנותקת מנושא הקידום המקצועי שלי, אך עדיין זה די מפריע לי. הניתוק הזה נגרם הן מצד אחד בגלל ההתרגשות הגדולה שלי לקראת היותי אמא והן מצד שני בגלל האכזבה הגדולה שחוויתי במשך השנה מאיבוד רב של לקוחות. מה גם שאני חושבת שאולי אני צריכה ללמוד לעשות את הדברים בצורה יותר מקצועית מבחינת גביית תשלומים, שיווק ופרסום ותוכנית עסקית. 5. החזון העסקי שלך הוא מצוין. את עושה מה שאת רוצה, רק רוצה לגוון מעט. משימה: בואי תכיני רשימה, עוד לפני הלידה, של שלושת הדברים המרכזיים שהיית רוצה ללמוד, איפה לומדים, כמה זמן וכמה עולה. יש לי כל מיני מקומות שבררתי, אך טרם גיבשתי דיעה מה אלמד. אני מאוד ללמוד משהו שאוכל לעסוק בו וגם להרוויח, אבל אף אחד לא מבטיח לי שאכן כך יהיה. 6. ראשית קשר טוב עם הבעל זה דבר נפלא, ולא דבר של מה בכך. ובכל מקרה, ברגע שתתחילי ללמוד, הבעיה של החברה - אם רק תהיי פתוחה - תבוא על פתרונה. איפה את מכירה היום אנשים חדשים? אני מכירה היום נשים דרך האינטרנט בפורומים של היריון והורות. לגבי ההערה שלך - במה את יצירתית? אמרו עליי שאני בעלת חוש דרמאטי, בעלת כושר הסברה מעולה ובכלל אני עם ראש פתוח חשבת פעם על לבקש עזרה בתחום השיווק? ברור שבמצבך הרבה יותר קשה להתרוצץ ולהתאמץ. מי יכול לסייע לך בתחום? בעלי עזר לי בחלוקת עלונים בתיבות ובאירועים שונים שהלך לחלק ובתליית מודעות. בהתחלת הדרך הייתי קליבר בשיווק- הלכתי לבתי ספר, תליתי מודעות, רצתי לעתונים מקומיים לפרסם, הפעלתי קשרים וכו'. השנה הזו כמעט ולא עשיתי כלום בתחום. משימה - תכיני תוכנית עסקית - שיווקית אמיתית לשנה הבאה, כולל מטרות ויעדים ברורים. קחי בחשבון את הזמן שאת צריכה, ותנסי להשחיל לתוכנית איזו תוכנית לימודים עבור עצמך. אני מתקשה לראות את עצמי עומדת במשימה כזו כרגע אולי אחרי הלידה אעשה זאת או שאם המוטיבציה והזמן יאפשרו לי אעשה זאת עוד לפני. *בקשר להערתך שכסף הולך ובא- אני מאוד מסכימה איתך, אך לצערי צריך סכום מסוים של הכנסות כדי להתכלכל בכבוד ולא לחיות בלחץ כלכלי. מזלי, שחסכתי כסף (אומנם זה לאוטו) ואני יכולה להשתמש בו כרגע כדי לכסות על הירידה המאסיבית בהכנסות שלי. משכורתו של בעלי אומנם לא גבוהה כל כך, אך הוא עובד במקום ממשלתי מסודר מזה 20 שנה עם תנאים די טובים וזה נותן לי גם בטחון כלכלי. אך עם כל זאת העניין הוא האגו שלי שאני חייבת להרווי כסף ולעבוד כדי להוכיח את עצמי וכל הזמן מרגישה ממורמרת עם עצמי איך הגעתי למצב כזה כרגע ואולי זה מה שחוסם אותי להצליח. *מי כתב את הספר "לאלף את השדון" ובאיזה הוצאה זו? רגע לפני הלידה, רציתי להודות לך מקרב לב על התמיכה וההקשבה שלך. ההתכתבות איתך עזרה לי בהורדת המתח ונותנת לי פתח להמשך. מקווה שדברים ישתנו אצלי לטובה אחרי הלידה והרוגע והבטחון יהיו מנת חלקי. אשמח לשוב לכאן ולשתף אותך ברגשותי כאמא טריה וכאשת קריירה מוצלחת יותר בעתיד. להתראות ודרך אגב אני כבר לא מאוכזבת שיש מישהו כמוך שיכול להאיר את הדרך. תודה על הכל!

הי מאוכזבת יקרה, ראשית, אני שמח לראותך שוב בפורום. אני מודה לך על המחמאות, הן ריגשו אותי ושמחו אותי מאוד. בנוסף אני מאחל לך המון הצלחה בלידה, שיעבור בקלות ושתדעי אושר גדול. אשמח מאוד להתעדכן. פתאום הנושא המקצועי מתגמד.... ובכל זאת, אני עדיין אמתין לשאר המשימות (כמו תוכנית פעולה) ואשמח לקבל את המידע החסר. קחי את הזמן, תהני מההורות החדשה, ושתתפני לנושאי תעסוקה שוב- אנא חזרי לפורום ואנסה לסייע לך. ראיתי פה אלמנטים חזוניים שיכולים להיות לך נפלאים כקורס העשרה ואולי כמקצוע בעתיד - כמו לפתח את החוש הדרמטי שלך, כושר ההסברה ועוד. ועוד משהו - אם לא עשית השנה כלום מבחינה שיווקית והכנסותיך ירדו ב-20% בלבד - זה נשמע לי נפלא! בקיצור, העתיד נראה ורוד במיוחד. מקווה שתשמרי על קשר, בהצלחה רבה, שנה טובה והמון אושר, יובל פייס

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי