זוגיות

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

29/08/2007 | 15:55 | מאת: ליאת

הי יובל, אני נמצאת בזוגיות של שנתיים וקצת ואני חבר שלי בשנות ה- 30 לחיינו. הגענו לשלב שצריך להגיע להחלטה שאם אנחנו מוכנים לשלב הבא קרי חתונה או נפרדים. חבר שלי אמר לי שהוא כבר לא רוצה לדחות את ההחלטה ושהוא לא מרגיש שהוא רוצה להתחתן והוא לא מבין למה זה לא בא לו. בחצי שנה האחרונה אנחנו רוב הזמן במריבות בעיקר בגלל הנושא הזה.. בגלל שהוא לא רוצה להתחתן אני מרגישה אי יציבות ואני מרגישה חוסר בטחון בקשר ובגלל זה אני נהפכת לתלותית חלשה ולחוצה והוא נלחץ מזה גם לא יודעת הוא אמר לי דברים ממש קשים.. שקשה לו לראות איך אנחנו ממשיכים ככה שהוא מאד אוהב אותי אבל איך נסתדר ביום יום..שאם הוא רוצה ללכת לאנשהו אני עושה לו פרצופים הוא אומר שהוא מרגיש שהוא לא יכול לסמוך עליי שאני לא אחראית ולא דואגת לבית ושאני לעתים מגבילה לו את החופש וכו' מצד שני הוא גם מסכים ללכת ליעוץ. בפעם האחרונה שרבנו זה היה ממש קשה הוא אמר שהוא הגיע להחלטה שאנחנו צריכים לחשוב על זה כל אחד בנפרד... ושאני צריכה לחשוב שזה התרחקות לצורך התקרבות ואולי זה יעשה טוב לקשר... לי קשה לקבל את העניין הזה פשוט נראה לי שהוא רוצה להפרד ושהוא מפחד לעשות זאת והוא מחכה שאני יעשה את הצעד אולי? כרגע אנחנו עדיין ביחד ודיברנו אתמול והייתה ממש שיחה טובה אני אמרתי לו שאני מבינה את כל הדברים שמפריעים לו אצלי ושאני מוכנה לעבוד עליהם הוא מצידו אמר לי שזה, שהוא לא רוצה להתחתן זה לא קשור אליי אלה לכך שהוא לא ממש ראה זוגיות שהצליחה ונראה לו שיש לו דברים בתוך התת מודע שיושבים עליו אני אמרתי שבכל מקרה הוא צריך ללכת ליעוץ בשביל לפתור את הבעיה איתי ובלעדי. בכל מקרה סיימתי את השיחה שהייתה נעימה וצחקנו וכו'. היה נדמה לי שאנחנו פותחים דף חלק לאחר כמה שעות אני מרגישה שיש עדיין ריחוק ממנו גם ריחוק פיזי הוא גם לא דיבר איתי היום כרגיל.. השאלה שלי אליך מה אני עושה במצב כזה אחרי שכל הדברים נאמרו אני מאד אשמח אם תוכל לתת לי הדרכה כי אני ממש מבולבלת ואובדת עצות האל עליי לעזוב את הבית? ולתת לו זמן לעצמו או שעליי להשאר בבית ולשמור על ספייס בננו לתת לו את הזמן ולא להתרגש שיש כרגע ריחוק.... מה לדעתך עליי לעשות? שלב שלב כדי שהקשר הזה יעלה מדרגה אני יודעת שהוא מאד אוהב אותי ואני ממש רוצה שזה יצליח בתודה מראש ליאת

הי ליאת, תודה על פניתך. המכתב שלך אמיתי מאוד ומרגש. נשמע שאת ממש במצוקה. כעקרון, לא הייתי ממהר לעשות החלטות. אבל אם את חושבת שחברך כבר החליט, פשוט תעמידי אותו מול העובדה הזאת (אם את מרגישה שאת מוכנה לתשובה - נכון). את חייבת לבוא בגישה של 'מה שתרצה מקובל, אני לא רוצה להישאר במקום לא בטוח'. תציעי לו כמה ימים למחשבה ולאחריהם תדברו שוב על ההחלטה. אם יהיה לך קל יותר, את מוזמנת לעשות זאת עם איש מקצוע. אם את חושבת שהסיכוי שתשארו ביחד הוא סביר, בהחלט יעוץ/טיפול/ אימון פרטני וזוגי יכול לעזור. אם יש תקווה ועוד אהבה, אסור למהר ולוותר. יש לי כל כך הרבה שאלות לשאול אותך, אבל אני אשתדל להתמקד בעיקר: 1. מה המשמעות של חתונה עבורך? מה אמור להשתנות אחרי חתונה? 2. מה המשמעות של כל המריבות האלו? 3. איך את מסבירה את התלותיות והחולשה? 4. מה זה אומר הריחוק הפיזי? אשמח לקבל תשובותיך. שוב, אני ממש רואה עד כמה הדברים נוגעים לך ואני רוצה שיהיה ברור שבפורום אעשה את המיטב כדי להקל עליך. בהצלחה, יובל פייס

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי