מתי לוותר-תשובתי

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

17/08/2007 | 15:41 | מאת: יואל

הי יובל, שאלתי לפני מספר הודעות על מתי לוותר.ראשית תודה על תשובתך. השאלה ששאלתי הייתה כללית והתייחסה למעשה לכל תחום בחיים בו אנו נאלצים לעיתים להתמודד עם אתגרים-חיפוש בת-זוג,קידום במקצוע,הצלחה בהקמת עסק חדש וכו'... איך אוכל לדעת אם יש לי סיכוי ממשי להצליח או שאני מתאמץ לשווא? כעת הרשה לי לרגע להיות המאמן ולענות ע"י שאלות: 1. האם שאלתך השלישית "מה החסרונות של המאמץ העצום שאתה עושה?" נועדה לרמוז שהאדם מתמודד עם משהו גדול עליו ועליו להסיק מסקנות בהתאם? 2.האם זו שאלה שאתה תשאל גם במקרים בהם נראה כי כל הסיכויים פועלים לטובתו של האדם? אשמח לקבל את תשובותיך הכנות לשתי השאלות.

הי יואל, תודה שחזרת. אתחיל מהשאלה הלא ממוספרת שהפנת לגבי המאמץ שווא - ברוב המקרים אנחנו יודעים מה סיכויי ההצלחה שלנו, ולעתים אנחנו לוקחים גם סיכונים. אגב, בהרבה מקרים סיכון זה גם סיכוי. תחשוב על זה. לשאלותיך: 1. השאלה במקור אינה שיפוטית. לכל אחד יש את האנרגיות שלו והוא מחליט היכן להשקיע אותן. בכל השקעה שכזאת יש יתרונות וחסרונות, כמו בכל דבר אחר. חסרונות לעתים מתורגמים גם לעלות. כמה כח אתה מבזבז ומשאבים אחרים כדי להשיג המטרה? באימון, ננסה לבחון אם ההשקעה כדאית ומשתלמת או שמא יש פתרונות שמהווים פשרה הוגנת ועדיין הכיוון הוא דומה. לעתים אפילו להאט קצב של השקעה יכול להוביל להצלחה יותר טובה. 2. בהחלט זו שאלה שעשויה לעלות, לגיטימית. בהמון מקרים אנחנו הולכים נחושים לכיוון כלשהו ללא בחינה של כל הפרספקטיבות והעלויות. באימון המטרה למנוע כל הפתעה ולהצליח עם מינימום תקלות. שאלה כזאת פותחת את החשיבה לכיוונים חדשים. והמטרה, תמיד, היא להעמיק את הלמידה. מקווה שעניתי לשאלותיך. שבת שלום ובהצלחה, יובל פייס

17/08/2007 | 23:36 | מאת: יואל

מה קורה באותם מקרים בהם איננו בטוחים בעצמנו? האם גם אז אנחנו יודעים להעריך נכונה את סיכויי ההצלחה שלנו? מי יכול להגיד אובייקטיבית אם סיבותינו לחוסר הביטחון מוצדקות או לא?

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי