מדוע ההבדלים בגישות?

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

09/08/2007 | 18:32 | מאת: דוד

יובל שלום, אני מבקר בפורומים שונים של פסיכולוגיה ואימון אישי ואף התנסיתי באופן אישי גם מחוץ לאינטרנט בשני הדברים.אינני מבין מדוע יש הבדלים בין גישת הפסיכולוג לבין גישת המאמן האישי בדברים מסוימים,למשל: 1.הפסיכולוג טוען ששליטתנו על החיים מאוד חלקית ומוגבלת,בעוד שהמאמן האישי טוען שכל אדם חי את החיים שהוא בוחר בהם. 2.הפסיכולוג ינסה להביא את האדם לגישה מתפשרת-בינונית כלפי החיים בהתאם למה שהמחקרים והסטטיסטיקה צופים עבור אדם מסוג זה,בעוד שמאמן אישי(טוב) יעודד את האדם לחתור גם לדברים שנראים מעבר ל"סביר". תוכל להסביר זאת? .

הי דוד, תודה על הנושאים, הם מעניינים וחשובים. ראשית, רציית לתקן משהו סמנטי. גם אם זה נשמע קטנוני משהו..... אין הבדלים בין הגישות, כי זה לא גישות שונות. אלו דרכי עבודה שונות, מקצועות שונים. מכאן מתחיל מהות השוני. אני גם לא בטוח שאני מסכים איתך לגמרי לגבי הפסיכולוגיה, שם יש גישות שונות ודרכי טיפול שונות ואני מעריך שבחלקן הן מחפשות יותר מבינוניות. אני מודה שמעבר לתיאוריות ולתיאורטיקנים אני פחות מכיר את הגישות השונות. שני הבדל מהותיים בין אימון לטיפול - תקופת המפגשים, שבאימון היא קצרה (3-6 חודשים מול שנים ארוכות ברוב השיטות הפסיכולוגיות) ובמהות - הפסיכולוגים, כדי להביא לתוצאות, בוחנים מאוד את העבר ומבררים סיבות לתהליכים נפשיים. באימון אנחנו מסתכלים על מה קורה היום מול העתיד, לאן המתאמן רוצה להגיע, והעבר כמעט ולא תופס מקום. הרבה יותר מעשי. וכן, מדברים גם על רגשות - אבל מה מרגישים היום. אי אפשר להתעלם . אגב, אין "תחרות" בין פסיכולוגיה לאימון, אלו שני דברים שונים. לגבי שתי הנקודות שהעלת, אני יכול להתייחס מנקודת מבט המאמן: 1. אכן, אנחנו מאמינים שהמתאמן הוא שלם, יצירתי ובעל תושיה. במסגרת מה שיש למתאמן, אנחנו נחדד את היכולות והחוזקות ונביא אותם לקדמת החיים, כך שהשליטה תהיה בידי המתאמן. זו נקודה חשובה באימון. 2. איננו מצפים להפוך מתאמן למה שהוא לא. אנחנו מצפים שמתאמנים ישימו דגש רב על היכולות והכישורים שלהם ואיתם יפעלו. אז, על פי הערכים והחזון, הם יחיו חיים יותר ממצים ומוצלחים. אם עושים מה שאוהבים, ובכלל אם מתפרנסים מזה - השמיים הם הגבול. אני מקווה שעניתי לשאלותיך ואם יש משהו נוסף, אשמח. אתה מוזמן להיכנס לאתר שלי, שם יש פירוט רב יותר על ההבדלים. בברכה, יובל פייס

10/08/2007 | 01:23 | מאת: דוד

מה זה משהו שהוא לא? באילו מקרים תגיד לאדם-אתה לא מספיק טוב,כדאי שתפסיק כדי לחסוך לעצמך את האכזבה?

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי