בדיקת משטח פאפ לתאים טרום סרטניים

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

12/12/2016 | 14:10 | מאת: דפנה

האם במשטח פאפ דק שלא נדגמים בו גם תאים אנדוסרוויקליים המשמעות היא שהמשטח אינו מהאזור הנכון והמתאים לבדיקה ולכן הסיכון לפספס תאים טרום סרטניים גבוה יותר? לעומת הדגימה בה נדגמו 2 סוגי התאים והיא מאזור השינוי ?

תשובת פאפ ניתנת בהסתמך על 2 סוגי תאים. כשחסר סוג אחד של תאים התשובה איננה שלמה. אין בכך כדי לרמז על סכון מוגבר לתאים טרום סרטניים. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038,9 פקס: 036704158

מנהל פורום צוואר הרחם