כניסה להיריון בעת הנקה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/04/2007 | 11:52 | מאת: עדי

שלום, יש לי תינוקת בת 9 חודשים ואני עדיין מניקה אותה. לאחר הלידה לקחתי גלולות למניעת היריון אך הפסקתי לקחתם לפני כ- 4 חודשים. אין לי מחזור על אף אי לקיחת הגלולות. האם זה אומר שאינני יכולה להיכנס (כל זמן שאני מניקה ואין לי מחזור) להיריון?... תודה מראש על התייחסותכם.

21/04/2007 | 18:08 | מאת: ד"ר אריה שחר

עדי שלום לפי הספרות אשה שמניקה - תתחיל לבייץ לאחר כ 3 חודשים. לא לכל הנשים זה נכון ואין להסתמך על ההנקה בלבד במגן מפני הריון. הביוץ מופיע לפני הדימום הוסתי, לכן היעדר וסת יכול לנבוע מההנקה אולם, גם מהריון חדש למרות ההנקה. ממליץ לפנות לרופא נשים לבדוק הריון ואם לא, ואינך מעונינת בהריון - להתיעץ עם הרופא לגבי אמצעי מניעה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה