לידות אחרי שבוע 41

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

01/04/2007 | 16:12 | מאת: ירושלמית

שלום רב אני בהריון שלישי. את שני הילדים הקודמים ילדתי בזרוז אחרי שבוע 41. גם אחותי ילדה כך את שני ילדיה ואמי ילדה כך ארבע לידות. האם זוהי בעיה גנטית? אני בשבוע 35 ורוצה לבקש זרוז כבר בשבוע 39, זאת מכיון שבעבר הגעתי למצב של מחסור במי שפיר לחץ דם גבוה ועוד. האם יאפשרו לי זאת עפ"י בקשה? חג פסח שמח

שלום לירושלמית לא ברור אם יש אלמנט גנטי למועד הלידה אבל אנחנו רואים מין נטיה כזאת לגבי הקדמת הזרוז: בדרך כלל לא נוטים לעשות זרוז לידה ללא סיבה רפואית. אם יש התחלה של מיעוט מים או יתר לחץ דם אלה סיבות טובות מאוד להקדמת הזרוז. חג שמח ובהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה