שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

19/04/2007 | 21:47 | מאת: מיכל

גיליתי היום במפתיע שאני בהריון מספר 4. בתקופה האחרונה הייתי במתח וחרדה ולכן עישנתי בשבועיים 4 קופאות של סיגריות (סה"כ). (אני בדרך כלל לא מעשנת). פרט לכך היום לקחתי לראשונה כדור אחד של אלפרליד וכדור אחד של ציפרלקס (כדורים נגד חרדה). זו פעם ראשונה בחיים שאני לוקחת את הכדורים האלו. אני ממשיכה לקחת וונטולין וסימביקורט נגד אסטמה. האם חס ושלום עשיתי נזק? מהכדורים? מהסיגריות? עכשיו אני במתח עוד יותר גדול. אודה לך מאוד על תשובתך

19/04/2007 | 23:26 | מאת: מיכל

בשמונת החודשים האחרונים עשיתי דיאטה. הורדתי 16 ק"ג ואכלתי הרבה מוצרי דיאט (עם סוכרזית). זה בעייתי? אני כמובן אפסיק עם מוצרי הדיאט, העישון והתרופות אך האם גרמתי לנזק עד עכשיו?

20/04/2007 | 22:00 | מאת: ד"ר אריה שחר

מיכל שלום לרוב עישון לא גורם לנזק לעוברים אולם קיים סיכון יתר לעיקוב בצמיחה תוך רחמית, וכן סיבוכים נוספים בתקופת ההריון ולאחריו לילוד. מיכל, השתמשת המספר רב של תרופות - מידע על ההשפעה המשוטפת שלהם, אם בכלל, על ההריון - ניתן לקבל במרכז למידע ורעלים טל 02-6243669/3 שיהיה בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה