הפלה מאיימת וטיסה לחו"ל

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

27/09/2009 | 12:26 | מאת: מי

הי, בת 35, כרגע בשבוע 6+1, שק הריון תקין, צואר הרחם תקין- דימומים אקטיביים ו"הפלה מאיימת". ביום רביעי הקרוב (6+4) אני הולכת לבדיקת us על-מנת לבדוק אם רואים דופק ועובר (שטרם נצפו). ביום שישי מתוכננת נסיעה לשבועיים לחו"ל - עם בני ובעלי. כרגע שוכבת. 1. במידה והדימום מפסיק וההריון מתפתח תקין (החשיבה האופטימית :)) האם מותר לי לטוס? 2. במידה וההריון לא מתקדם- ותבוצע גרידה או כל התערבות אחרת - מותר יהיה לי לטוס? מאוד רוצה לצאת לנופש המשפחתי הזה- אבל חוששת לבריאותי (ולבריאות העובר העתידי... אם יהיה כזה). ?

אם הדימום יפסיק והעובר יתפתח מותר לטוס אך להשמר ממאמצים, אם תצטרכי לעבור גרידא והכל יהיה תקין, יומיים לאחר מכן תוכלי לטוס, בכל מקרה ממליץ על ביטוח בריאות רחב ככל האפשר שיתן לך כסוי לבעיות בחול, אם הדימום ימשך והעובר יתפתח מדובר עדין על הפלה מאיימת ואז מומלץ לנוח ולא לטוס

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה