מי שפיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

18/04/2007 | 12:07 | מאת: אוסי

אני מקווה שלא תצחקו מהשאלה שלי, אבל בקורס הכנה ללידה אתמול המדריכה הסבירה שלמי השפיר יש ריח של זרע של גבר וככה אפשר לדעת כשיש ירידת מים. אני חד הורית ואין איתי גבר ואני לא זוכרת מה הריח של הזרע. אני ממש מפחדת שאני לא אדע שיש לי ירידת מים. יש איפה שהוא שאפשר להריח ריח כזה כדי שאני אדע שיש לי ירידת מים? אני ממש מוטרדת שאני לא אדע. תודה על התשובה.

19/04/2007 | 16:42 | מאת: ד"ר אריה שחר

אוסי שלום ריח הזרע של מי שפיר אינו אבחנתי לירידת מים כך שאין צורך שתתנסי בריח זה. המלצתי היא: לכשתחששי שיש ירידת מים, כמו עקב רטיבות בנרתיק, לא להסתמך על ריחות ולגשת לעזרה רפואית לשם אימות או שלילת האבחנה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה