המטומה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

29/07/2009 | 10:10 | מאת: מודאגת

שלום, ב- 28.7.09 עשיתי בדיקת אולטרסאונד מיילדותי טרמסטר ראשון והתוצאה הייתה שלפי וסת אחרונה גיל ההריון 7.3 , נצפה עובר בגודל 8 מ"מ שמתאים לשבוע 6.5. כמו כן בהערות: נצפה שק שני ללא קוטב עוברי והמטומה בגודל 12*21 מ"מ בסמוך לשק הריון. הרופא אמר שאני צריכה מנוחה של שבועיים ואז לחזור אליו. אציין כי יש לי שני ילדים בריאים בבית אך הריון אח"כ הסתיים בהפלה בגרידה, כעת זהו הריון רביעי ואני מאוד מודאגת. רציתי לשאול מה פרוש ללא קוטב עוברי? אן לי דימומים האם ההמטומה תספג? והאם פשר המנוחה שהעובר שיש לו דופק נמצא בסכנה? תודה על תשובה נמהרת. לחוצה ומודאגת

30/07/2009 | 10:50 | מאת: 11

למודאגת שלום. יתכן והמדובר שההריון החל כהריון תאומים שאחד מהם לא התפתח.זו משמעות שני השקים.הסיבה למנוחה הינה שהיה דימום ברחם-זו ההמטומה או קריש דם בעברית.כדי שהקריש דם יספג ויותר מכך שלא יהיה דימום נוסף.כמובן שכל דימום נוסף ברחם יכול לגרום להפלה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה