הצטננות / שפעת בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

27/07/2009 | 09:32 | מאת: ענבל

דר' שלום אני בשבוע 22, מזה כחמישה ימים מצוננת / משופעת: שיעול, נזלת כאב גרון, קושי בנשימה בעיקר בשעות הערב, אבל ללא חום ובבדיקת רופא נצפו ראות נקיות וללא סימני דלקת גרון (רק אדמומיות). 1. רופאה מקומית (אני מתגוררת בסין) המליצה על אנטיביוטיקה בגלל שמערכת החיסונית בהריון לטענתה פחות חזקה, האם נכון לדעתך? 2. האם אנטיביוטיקה מסוג Amoxycillin 0.25g שני כדורים בכל פעם שלוש פעמים ביום בטוחה לשימוש בהריון? 3. האם Clarityne כדור ביום בטוח לשימוש בהריון? 4. האם תמליץ על טיפול אחר? תודה ענבל

27/07/2009 | 12:08 | מאת: ד"ר אילון לחמן

ענבל שלום. אכן נכונים דברי הרופאה.התנגודת הגופנית בהריון אכן יורדת כדי שהגוף לא ידחה ההריון שהוא בעצם גוף זר בגופך.הרי שייך בחציו לבן זוגך.האנטיביוטיקה שאת מזכירה אכן טובה ובטוחה לשימוש בהריון.הסוג השני לא ממש מוכר לי. הכתובת הרשמית ליעוץ בענין תרופותזהו משרד הבריאות בטל- 02-6243669.תרגישי טוב מהר.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה