האם מדובר בהריון כימי?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

23/07/2009 | 20:20 | מאת: שרית

לאחר איחור של שבוע וחצי בווסת, ערכתי בדיקת beta-hcg ויצא 35 IU/L , כלומר הריון (ערך מאוד נמוך יחסית לשבוע הריון) לאחר יומיים היה דימום שנמשך חמישה ימים ולא נצפה שק הריון ברחם. יומיים לאחר קבלת תוצאה 35 בצעתי שוב בדיקה והייתה עלייה עד 55, עדיין לא נצפה שק הריון ואז כול יומיים במשך שבועיים אני מבצעת בדיקה והתוצאות: 58, 70, 49, 42. האם מדובר בהריון כימי? מדוע לאחר שבועיים עדיין מופיע הורמון בדם? והאם הירידה שהחלה מאוד איטית ומעידה על שרידים של הריון שמצריך טיפול ?

מדובר אכן בהריון כימי, השאלה היא מה מקומו של ההריון- האם ברחם או מחוצה לו, בכל מקרה ברמות כה נמוכות של בתא וחןסר כאבים אין צורך לבצע דבר אלא מעקב בלבד אחרי הרמות , ממליץ בדיקה רק בעוד שבועיים ולא כל יומיים

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה