ריבוי מועט של מי שפיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

23/07/2009 | 00:16 | מאת: בת

אני בת 40 בשבוע 27+4, בדיקת סוכר ב 12/7 יצאה 131, ב 14/7 U/S להערכת משקל מי השפיר יצאו תקינים, היום 22/7 ביצעתי בדיקת AF1 ויצא לי 22.7 ס"מ (5-25) זרימות דם עורק טבורי 3.06S/D. מהלך הריון תקין כולל בדיקת מי שפיר, וכל הסקירות. למעט היותי מטופלת בקלקסן 40 מ"ג ע"פ החלטת הרופא. כעת הרופא שלי מבקש ממני לבצע העמסת סוכר 100 בנוסף לבדיקות רבות של כל מיני וירוסים בדם ובדיקות גלוקוז שונות. שאלתי: האם יש צורך בכל הבדיקות הללו בגלל תוצאת מי השפיר - ריבוי קל, והם יש לי סיבה לדאגה?

מאחר וקיים רבוי קל - גבולי של מי שפיר יש לשלולו סופית אפשרות של סכרת ולכן יש לבצע העמסה של 100 גרם

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה