דופק איטי והתפתחות איטית של העובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/07/2009 | 18:07 | מאת: הדס

שלום, בשבוע 5.5 באולטרסאונד נצפה עובר בגודל תואם לגיל הוסת ללא דופק בשבוע 6.5, על פי גיל הוסת, נצפה עובר עם דופק אך על פי הערכת גודלו ההריון היה בשבוע 6.1. הרוםא אמר שבשלב הזה קיים חוסר דיוק בגיל ההריון בגלל שהם קטנים מדיי ואין מקום לדאגה. והיום, בשבוע 7.5 נצפה עובר עם דופק איטי ועל פי גודלו הוא בגיל הריון של כ6.3. הרופאה ביקשה לחזור לאולטרסאונד בעוד יומיים ושיערה כי ייתכן שההריון עוד צעיר או שהעובר ישן. האם ניכר כי מדובר בהריון לא תקין? עד כמה חמורה איטיות הגדילה של העובר? מדוע קורה מצב שכזה ולמה עלי לצפות? תודה!

קיימת סבירות של 70% שהעובר לא תקין, אין מצב של עובר "ישן" בשלב הריון זה, יש לבצע US חוזר

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה