עליה לא תקינה של ערכי בטא HCG

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

06/07/2009 | 10:32 | מאת: זהר

אני בת 38, בשבוע ה- 6. הריון שלישי. שני הריונות קודמים תקינים ולידות בניתוחים קיסריים. אין דופק עוברי. ערך הבטא לפני 3 ימים היה 15,000 והיום 18,000. הרופא אמר לי שרוב הסיכויים שההריון לא תקין כי אין הכפלה של הערך ואין דופק. מחר ינסו למצוא שוב דופק עוברי. במידה ולא ימצאו, האם צריך לבצע בדיקות ערכי בטא נוספות? מתי אדע סופית שההריון לא תקין ועלי להפסיקו? אודה לתשובתכם. זהר

לצערי נראה שההריון לא מתפתח עליה מ15000 ל18000 בשלושה ימים אינה תקינה אחרי האולטרסאונד מחר במידה ולא מוצאים דופק עוברי לדעתי הענין סגור

07/07/2009 | 09:55 | מאת: זהר

ובמידה וכן יבחינו היום בדופק עוברי, אצטרך לבצע בדיקות בטא נוספות? האם ניתן להחליט על סמך שתי הבדיקות שביצעתי כי ההריון אינו תקין,ושבעצם אין צורך בבדיקות נוספות? האם קצב העלייה של ערכי הבטא יכול לשוב ולהיות תקין אם בשלב כלשהו הוא היה לא תקין? האם נהוג להפסיק הריון על סמך קצב העלייה של ערכי הבטא בלבד? במילים אחרות - האם קצב עלייה לא תקין של ערכי הבטא מצביע בוודאות על עובר לא תקין? אודה רבות לתשובתך, זהר

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה