CMV

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

30/06/2009 | 08:11 | מאת: קרן

שלום ד"ר! אני בתחילת ההריון-את הבדיקות לCMV עשיתי אתמול IGM- שלילי וIGG גדול מ250 AU/ml. אותן תוצאות היו גם בהריון הקודם.הבת שלי חולה כבר/שבוע במחלת חום לא ברורה ואני מאד דואגת שזה CMV ואני אדבק(תמיד אני נדבקת ממנה)- היא בת שנה והולכת לגן וחולה כל הזמן. היא כבר חולה שבוע במחלת חום לא ברורה(וירוס לטענת הרופא..כמו תמיד) ואני ממש מודאגת. יש לי מספר שאלות: 1. אם תתבצע הדבקה- קראתי שהעובר יכול להפגע בכל זאת. מה הסיכויים? האם רמת הנוגדנים שלי טובה, או שזה סטנדרטי? 2. איך אדע שנדבקתי בCMV? הכמות של הIGG לא מפורטת ולא אוכל לראות גדילה. האם רק לפי הIGM?תמיד יש IGM בהדבקה? תודה!

נראה לי שכדאי להשאיר את נושא סוגי האימונוגלובולינים ורמותיהם למומחים בתחום לציין שגם בקרב הגינקולוגים יש המתמחים בתחום זה ולכן אם יש חשש להדבקה חוזרת ב CMV יש לגשת ליעוץ באופן כללי נראה שאת מחוסנת תמיד יכולה להיות הדבקה חוזרת וגם הדבקה ראשונית בזן אחר במקרים הללו סכויי הדבקת העובר קטנים יותר שתי בדיקות עוקבות במרווח של 3 שבועות יכולות לעזור

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה