הריון ונסיעה לחו"ל

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

19/06/2009 | 18:37 | מאת: יעל

שלום רב, אנחנו מתכננים נסיעה לטיול בחול כאשר אהיה בשבוע ה - 14-15 להריון. כרגע אני מרגישה טוב, אין כמעט בחילות ובדיקות הדם והשתן תקינות. האם יש סיכון בטיסה לחו"ל בזמן הריון?

21/06/2009 | 09:14 | מאת: ד"ר אילון לחמן

ליעל שלום. בטיסה לחול שתי בעיות. הראשונה-שילוב של ישיבה ממושכת והריון יכולים להביא ליצירת קרישי דם מסכני חיים. לכן יש להועץ עם רופאך לגבי הצורך בנוגדי קרישה ובכל מקרה,לגרוב גרביים אלסטיות בטיסה וכל שעתיים לקום ולהסתובב.הבעיה השניה הסיכון להופעת סיבוכי הריון ,כמו למשל דימום .דברים המצריכים אשפוז.אם קורה בארץ,לא נורא.השאלה אם תתאשפזי בחול.לידיעתך והחלטתך.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה