תוצאות בדיקת אולטרסאונד ראשונה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

17/06/2009 | 20:08 | מאת: רעות

שלום רב! רציתי להייעץ בנוגע לממצאי אולטרסאונד שביצעתי היום. הרופא פשוט הלחיץ אותי מאד.נתונים להבנת הנושא:. מחזור אחרון 23.4.09 בבדיקת דם שביצעתי ב19.5.09הבתא הייתה פחות מ2 משמע שלילי לאחר איחור של כשבוע(25.5) ביצעתי בדיקת דם נוספת ותוצאתה הייתה 81 היום עשיתי בדיקת אולטרסאונד והרופא אמר שלפי האולטראסאונד אני נמצאת בשבוע 5-6 ושהוא רואה דופק אבל חלש עדיין. מצד אחד הרופא אמר שזה נראה לו תקין לשבוע שאני נמצאת בו אבל הוא ציין 2 דברים: א. הדופק חלש-רוב הרופאים לטענתו אומרים שזה נורמלי בשבועות ראשונים דופק כזה. ב. השק חלמון טיפה גדול יותר ממה שאמור להיות. הרופא אמר גם משפט בסגנון:"אל תבנו על זה" מה שזעזע את בעלי ואותי! שאלתי היא כזאת..האם יש מקום אמיתי לדאגה או שכנראה הוא פשוט הביוץ שלי איחר וזה מתאים לשבוע בו אני נמצאת? סליחה על אורך השאלה פשוט אני מעט נסערת..

18/06/2009 | 09:42 | מאת: ד"ר אילון לחמן

לרעות שלום. בהחלט הגיוני שהיה ביוץ מאוחר והכניסה להריון מאוחרת. דופק העובר מתיצב ברך כלל רק משבוע 6+3.לכן ממליץ לחזור על הבדיקה כ-10 ימים לאחר הקודמת ,רק אז נדע מצב ההריון. שיהיה בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה