כדורי מטרגין והריון - דחוף !!!!

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

17/06/2009 | 14:11 | מאת: דיקלה

שלום רב, אני בת 34 , הריון שני, שבוע 6 ו4 ימים, לפני כיומיים החלו לי דימומים והתכווציות רחם, הופניתי למיון , והרופא שבדק אותי שם החליט לתת לי כדורי מטרגין וטען שזו הפלה ספונטאנית ויש להמשיך לרוקן את הרחם באמצעות הכדורים. לקחתי את הכדורים במשך יום שלם (6 כדורים) אולם ללא השפעה, הדימום אף פסק. כתוצאה מכך, הלכתי היום בבוקר ע'מ להבדק באולטרסאונד כדי לראות האם נשארו שאריות ברחם וכן לבקש טיפול חלופי , כדורים אחרים. להפתעתי ולשמחתי הרבה הטכנאית אולטרסאנוד מצאה שק הריון ואף גילתה שיש דופק. כרגע אני מאוד חוששת שלא פגעתי בעובר באמצעות כדורי המטרגין. שאלה לרופא - האם עלי להבדק ? לעשות משהו? האם יש חשש לפגיעה בעובר? זקוקה לתשובה בדחיפות !!!! תודה

18/06/2009 | 09:30 | מאת: ד"ר אילון לחמן

דיקלה שלום. הסיכוי שנגרם נזק הינו מאד קטן. אך הרשות המוסמכת לתשובה בנושא השפעת התרופות,הינה המרפאה למניעת מומים של משרד הבריאות,בטלפון- 02-6243669.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה