פיסורה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

12/06/2009 | 15:12 | מאת: נטע

שלום, אני בת 38, בשבוע 24 להריון (השלישי שלי), לאחר הלידה של הילד השני הופיעה פיסורה (בנוסף לטחורים כמובן). כעת, בהריוני הנוכחי הפיסורה שוב חזרה ובגדול.. הכרורג נתן לי משחת ניפידיפין. (כשלא הייתי בהריון) והיא מעט עזרה לי (בתקופות) כעת אני סובלת מאוד מכאבים במהלך יציאות ולאחריהן, אני מאוד מקפידה על תזונה עשירה בסיבים ושתיית מים אך שום דבר לא באמת עוזר....... אני לוקחת לסרוגין ברזל עדין ופרהנטאל (כדי למנוע עציריות עד כמה שניתן) 1) רציתי לשאול אם זה בסדר שאני לוקחת יומיים ברזל עדין ויומיים פרהנטאל לסרוגין? 2) אני מאוד חוששת מהלידה בגלל הפיסורה - פוחדת שיגרם קרע יותר גדול ממה שכבר יש. מה יש לעשות כעת???? 3) האם ניתן למרוח ניפידיפין בהריון? 4)שאלה אחרונה ולא קשורה לנושא הפיסורה: אני צמחונית אך שמעתי שאומגה 3 מומלצת בהריון. האם ניתן / כדאי לקחת כל יום אומגה 3 - 9 ח' או שזה יותר מידי אומגה 3 לגוף? ומה המשמעות לגבי העובר? האם זה באמת מפתח את המח של העובר? תודה מראש ושבת שלום

15/06/2009 | 11:03 | מאת: דר אריה שחר

1 אם רמות הברזל תקינות - תמשיכי כך - רק לבדוק לעיתים תכופות 2 הלידה לא צריכה להחמיר את המצב אולם אם הכירורג ימליץ אחרת -נתיחס 3 להתיעץ עם המרכז למידע ורעלים 4 טוענים שעוזר - לא ראיתי עבודות גדולות בנושא בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה