תנוחות שינה בהריון. תנועות עובר.

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

11/06/2009 | 18:51 | מאת: לראשונה

אני בשבוע ה -33 להריון. רופא הנשים שלי אמר לי שאסור לי מעכשיו לשון על הגב, ומאז אני לא ישנה טוב, כי על הצד נורא לא נוח לי (על הבטן אני אני לא יכולה לשכב כבר מהחודש הראשון, בגלל הרגישות בשדיים). האם אכן מסוכן לשכב על הגב, ולמה? ומה אם תוך כדי שינה אני כן אתהפך על הגב, מבלי לשים לב?! ועוד שאלה: הרופא אמר גם לספור תנועות עובר כשאני שוכבת על צד שמאל. למה דווקא על צד שמאל? אני תמיד מרגישה את התנועות הרבה יותר טוב כשאני שוכבת על הגב ( אולי כי הבטן יותר מתוחה אז) - האם זה לא נחשב?

15/06/2009 | 10:15 | מאת: דר אריה שחר

עם גדילת הרחם - משקלו לוחץ בשכיבה על הגב על החזרה הורידית ללב לכן העובר מקבל לעיתים ( לא תמיד ) פחות דם בשכיבה על הגב ושכיבה על צד שמאל היא התנוחה העדיפה מבחינת אספקת הדם , גם לך - הפרעה בחזרה הורידית בשכיבה על הגב יכולה לגרות לסחרחורות ולתחושה רעה. אם את מרגישה טוב - כנראה שאת עדיין יכולה לשכב על הגב.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה