תזונה בהריון - יוגורט בכנה ביתית
דיון מתוך פורום הריון ולידה - הלל יפה
דר' שלום אני מתגוררת בסין. בעיר בה אני גרה אין להשיג יוגורט שאינו מתוק לכן רכשתי מכונה להכנת יוגורט ואני מכינה בעצמי. אני משתמשת בחלב מקומי אך דואגת להרתיחו לפני כן, על מנת לשלול מצב שהחלב לא עבר פיסטור (על אף שהסיכוי לכך קטן ביותר). כמה שאלות: 1. האם יוגורט בהכנה ביתית מכיל את אותם רכיבים תזונתיים טובים הקימים ביוגורט קנוי (למשל בארץ)? 2. האם בטוחה צריכה של יוגורט ביתי בזמן הריון. 3.מה הסכנה אם אכן קיימת, בצריכת מוצרי מזון לא מפוסטרים בהריון? האם ניתן לחוש בכך ישר לאחר האכילה (שלשול, כאב בטן או כל סימפטום מוכר אחר)? והאם עלול להיגרם נזק לעובר? אודה על תשובתך ענבל
היות לאני לא יודע את הרכיבים ביוגורט קנוי - לא אוכל להשוות את הרכיבים אני גם לא יודע איך מכינים יוגורט ביתי ואיזה תהליכים היצור מצריך חשוב שהחלב שאת קונה הינו ממקור בטוח שאין בו מקורות למחלות זיהומיות