שילית פתח מלאה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

17/04/2007 | 21:28 | מאת: אירנה

שלום רב גיסתי כרגע בשבוע 14 להריונה הראשון. בעקבות דימומים ובירור נמצאה אצלה שיליית פתח מלאה. האם יש סיכוי שהשיליה תעלה או ברוב המקרים היא תישאר שיליית פתח? כמו כן, הרופא לא הורה לגיסתי שום הוראה מיוחדת לגבי ההריון, למעט איסור על קיום יחסים. האם אין צורך במנוחה או בשמירה מסוימת? תודה מראש על התשובה.

18/04/2007 | 11:13 | מאת: ד"ר אריה שחר

אירנה שלום שלית פתח הינה תופעה שכיחה בתחילת ההריון בעבודה שבדקה את הנושא , נמצא ש 82% מהשליות פתח שנמצאו בשבוע 15 - לא היו פתח בעת הלידה. לגבי המלצות בשבוע צעיר זה - אין מוגבלויות ולא שכיח דימומים , אולם למרות שאין המלצות חד משמעיות בנושא , אני מסכים עם המלצת הרופא - להימנע מיחסי מין בהצלחה עם המשך ההריון

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה