הריון וטוקסופלזמה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

06/06/2009 | 10:55 | מאת: דנה

שלום ד"ר! אני מתכננת החודש(בדיוק עוד שבוע) להכנס להריון. לפני יומיים חזרתי מיוון( רודוס) ושמעתי היום ממישהו ששם(וגם ראיתי דוח ברשת על המחלה בשנת 2000 ונכתב שבצרפת ויוון יש הרבה הדבקויות) יש הרבה מקרים של המחלה. אמנם לא אכלתי בשר לא מבושל, אבל אכלתי במלון, ירקות, פירות ומוצרי חלב. אני חוששת שאולי נדבקתי... האם לדחות את כניסה להריון? מה יקרה אם אני אכנס להריון ואח"כ אני אגלה שנדבקתי? האם מאשרים הפלה מיד? עדיף לחכות? תודה!

08/06/2009 | 15:27 | מאת: ד"ר אריה שחר

הסיכון להידבקות היא קטנה אולם תמיד קיימת - לא יכול ליעץ שבגלל זה לדחות הריון

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה