חידק פסאודומונס בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/05/2009 | 19:44 | מאת: ענת

לד"ר שלום רב אני בהריון בשבוע 22. לפני חודשיים התגלה אצלי בדרכי השתן חיידק PSEUDOMONAS AEROGUINOSA מכיוון שלא היו כל סימנים לדלקת בדרכי השתן, הרופא שלי חשד שמדובר בטעות מעבדה ואכן תרבית נוספת חזרה שלילית. לפני שבוע קיבלתי שוב תרבית חיובית עם החיידקים PSEUDOMONAS ן-CITROBACTER COSERI, שניהם בכמות גדולה מ-100000. לפי הוראת הרופא התחלתי טיפול אנטיביוטי עם אוגמנטין עבור החיידק COSERI, ואילו לגבי פסאודומונס - שהינו רגיש אך ורק לאנטיביוטיקה תוך ורידית בלבד- נאמר לי לחזור על הבדיקה כי לא הגיוני שהחיידק הזה נמצא ללא כל סימפטומים ואולי מדובר שוב בטעות מעבדה. חזרתי על הבדיקה וקיבלתי תרבית חיובית עם פסודומונס בכמות קטנה יותר - גדול מ-40000. 1. האם ייתכן שהחיידק המסוכן הזה נמצא בדרכי השתן ללא גרימת כל סימנים? האם עלי לקחת אנטיביוטיקה תוך-ורידית דחוף או שיש זמן לחזור על הבדיקה אחרי הטיפול האנטיביוטי? 2. האם ייתכן שהזיהום של פסאודומונס מגיע מהעור (לפי טענת אחד הרופאים)? 3. האם תוכלו להמליץ על רופא זיהומולוג המתמחה בדלקות בדרכי השתן? 4. האם החיידק מסוכן גם לעובר בשבוע 22 ועלול לגרום ללידה מוקדמת? תודה רבה ענת

נוכחות פסאודומונס בשתן גם ללא סימפטומים מחייב טיפול אנטיביוטי ורידי

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה