שיליה אחורית נמוכה מכסה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

05/05/2009 | 23:10 | מאת: דפי

שלום רב ... כרגע אני בשבוע 19, ביצעתי סקירה מוקדמת בשבוע 15, בבדיקה זו הרופא הסביר לי כי השיליה היא אחורית נמוכה מכסה .... לא ברור לי מה זה אומר הוא רק אמר כי עד שבוע 21 בסקירה המאוחרת יוכלו לדעת בוודאות היכן השיליה ורוב הסיכויים לניתוח קיסרי ,בנוסף אסר עלינו לקיים יחסי מין.. שאלות: 1.מה הסיכוי שמצב השיליה ישתנה והיא תיהיה כמו שהיא אמורה להיות ? 2.האם אני צריכה להיות בשמירת הריון ? מדוע אסור לקיים יחסי מין ? והאם מותר לנו לקיים יחס מין אנאלים? (סליחה) ... 3.אם חס וחלילה אצטרך ניתוח קיסרי באיזה שבוע אדע על כך ? ובאיזה שבוע להריון כבר אנותח? תודה , סליחה על עומס השאלות ...

06/05/2009 | 02:02 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי דפי. 1.סיכויים יחסית גבוהים בדרך כלל כי הרחם גדל והשליה מתרחקת מצוואר הרחם. 2.לא צריכה להיות בשמירה אם אין דימום נרתיקי. אסור לקיים יחסים וגינליים כי זה עלול לגרום לדימום מהרחם בשל פגיעה בשליה. מותר יחסים אוראליים אנאליים ומה שבא לך חוץ מחדירה לנרתיק. אין סיבה להתנצל. 3.אם השליה תמשיך להיות שלית פתח בסקירה המאוחרת ובוודאי אם הלאה בהריון אזי תצטרכי ניתוח. בשליש השלישי של ההריון כלומר לאחר שבוע 28 זה כבר די וודאי. מנתחים בדרך כלל בשבוע 39 אלא אם יש דימום וצריך להקדים הניתוח כדי להגן עלייך או על העובר. בהצלחה

06/05/2009 | 02:11 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי דפי. 1.סיכויים יחסית גבוהים בדרך כלל כי הרחם גדל והשליה מתרחקת מצוואר הרחם. 2.לא צריכה להיות בשמירה אם אין דימום נרתיקי. אסור לקיים יחסים וגינליים כי זה עלול לגרום לדימום מהרחם בשל פגיעה בשליה. מותר יחסים אוראליים אנאליים ומה שבא לך חוץ מחדירה לנרתיק. אין סיבה להתנצל. 3.אם השליה תמשיך להיות שלית פתח בסקירה המאוחרת ובוודאי אם הלאה בהריון אזי תצטרכי ניתוח. בשליש השלישי של ההריון כלומר לאחר שבוע 28 זה כבר די וודאי. מנתחים בדרך כלל בשבוע 39 אלא אם יש דימום וצריך להקדים הניתוח כדי להגן עלייך או על העובר. בהצלחה

06/05/2009 | 02:12 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי דפי. 1.סיכויים יחסית גבוהים בדרך כלל כי הרחם גדל והשליה מתרחקת מצוואר הרחם. 2.לא צריכה להיות בשמירה אם אין דימום נרתיקי. אסור לקיים יחסים וגינליים כי זה עלול לגרום לדימום מהרחם בשל פגיעה בשליה. מותר יחסים אוראליים אנאליים ומה שבא לך חוץ מחדירה לנרתיק. אין סיבה להתנצל. 3.אם השליה תמשיך להיות שלית פתח בסקירה המאוחרת ובוודאי אם הלאה בהריון אזי תצטרכי ניתוח. בשליש השלישי של ההריון כלומר לאחר שבוע 28 זה כבר די וודאי. מנתחים בדרך כלל בשבוע 39 אלא אם יש דימום וצריך להקדים הניתוח כדי להגן עלייך או על העובר. בהצלחה

06/05/2009 | 02:12 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי דפי. 1.סיכויים יחסית גבוהים בדרך כלל כי הרחם גדל והשליה מתרחקת מצוואר הרחם. 2.לא צריכה להיות בשמירה אם אין דימום נרתיקי. אסור לקיים יחסים וגינליים כי זה עלול לגרום לדימום מהרחם בשל פגיעה בשליה. מותר יחסים אוראליים אנאליים ומה שבא לך חוץ מחדירה לנרתיק. אין סיבה להתנצל. 3.אם השליה תמשיך להיות שלית פתח בסקירה המאוחרת ובוודאי אם הלאה בהריון אזי תצטרכי ניתוח. בשליש השלישי של ההריון כלומר לאחר שבוע 28 זה כבר די וודאי. מנתחים בדרך כלל בשבוע 39 אלא אם יש דימום וצריך להקדים הניתוח כדי להגן עלייך או על העובר. בהצלחה

06/05/2009 | 07:02 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי דפי. 1.יש סיכוי שהמצב ישתנה בהחלט משום שעם ההריון הרחם גדל והשליה יכולה להתרחק מצוואר הרחם. 2. לא צריכה להיות בשמירה כל זמן שלא מדממת. אסור לקיים יחסי מין נרתיקיים כי החדירה עלולה להוביל לדימום בשל הנעה של השליה. מותר יחסי מין אוראליים, אנאליים, ומה שבא לכם ללא חדירה לנרתיק. 3. סביב שבוע 28 והלאה המצב הולך ונעשה וודאי. ככל שההריו מתקדם יותר כך הסיכוי שהמצב ישתנה הולך וקטן. בדרך כלל מנתחים בשבוע 39 אלא אם יש דימום או מצב אחר המסכן אתך או את העובר ומצריך הקדמת הניתוח. בהצלחה

06/05/2009 | 13:08 | מאת: דפי

קודם כל תודההההה רבה על המענה המהיר, שאלה נוספת: 1. מה מיקום השיליה אמור להיות, והאם כשתעלה זה בסדר שהיא תיהיה אחורית לא נמוכה ולא מכסה , עדיין יש הסברות לקיסרי (בגלל שהיא אחורית) ??? **2. דבר נוסף , ביתי בת ה4 חלתה השבוע באבעבועות רוח, היום אני בשבוע 18-19 ואמי זוכרת שהיה לי בילדותי אבעבועות רוח..., האם אני צריכה לדאוג שלא להידבק עליי לעשות בדיקה כולשהיא? תרופות? וכו'... תודה רבה !! (בסוף יצא לי שני שאלות)..

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה