גלולות אחרי לידה (המשך לשאלתי מלפני מספר ימים)

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

05/05/2009 | 19:33 | מאת: שירי

מאחר ואנחנו משתמשים בקונדום אינני חוששת מהריון בלתי מתוכנן. אני מודאגת יותר מעניין המחזור, ואולי באיזה שהוא מקום רוצה לדעת שהכל בסדר מבחינת פוריות וכו'... האם מלבד עניין ההגנה מפני הריון יש צורך בגלולות? אם כן, מהו בדיוק? (הרופאה ציינה משהו בנוגע לשמירה על רירית הרחם, אך לא הרחיבה...) תודה!

06/05/2009 | 01:58 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי שירי בנשים שאינן מבייצות באופן סדיר ויש ווסתות מרוחקים כדאי לקחת גלולות כדי להגן על רירית הרחם מפני השפעת האסתרוגן ללא הפרוגסטרון שיכול להוביל במקרים לא שכיחים לצמיחה חולנית של רירית הרחם. ואולם אין דחיפות בדבר ואפשר להמתין עד סיום ההנקה . מדובר על השפעה ממושכת של חודשים רבים ואף שנים. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה