שימור דם טבורי? כדאי?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

05/05/2009 | 18:21 | מאת: הל

שלום רב, אנחנו מתקרבים ללידה ראשונה ורצינו לדעת האם ישנם חסרונות בשימור דם טבורי. שמענו מחברים (וייתכן שלא כך הדבר) שבמידה ולא מבוצע התהליך, התינוק נשמר זמן מה מחוץ לרחם מחובר עדיין לאם ובשלב זה הוא מקבל נוגדנים מחבל הטבור וכאשר מבוצע תהליך השימור עם יציאתו החוצה מהרחם של העובר, חותכים את חבל הטבור והעובר לא מקבל נוגדנים הכרחיים. רצינו לדעת האם התהליך מומלץ והאם ישנה אמת בדברים ששמענו?

06/05/2009 | 01:55 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי הל שימור דם טבורי הינו עדיין נסיוני וההשפעות שלו לעתיד אינן ידועות לחלוטין ולכן אין המלצה גורפת מה עוד שזה יקר מאד. לגבי הניתוק - כך או כך במרבית בתי החולים מנתקים את חבל הטבור יחסית מהר כך שזה אינו שיקול. בהצלחה

06/05/2009 | 09:10 | מאת: הל

קודם כל תודה על התשובה. האם ישנה אמת במה שאומרים על קבלת הנוגדנים מהטבור?

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה