קבלת וסת לאחר לידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

03/05/2009 | 13:03 | מאת: שירי

אני כעת 5 חודשים לאחר לידת תאומים.מיום לידתם שואבת חלב להזנתם. לפני ההריון המחזור החודשי שלי לא היה סדיר ואף נעזרתי באיקקלומין על מנת להיכנס להריון. מאז הלידה עדיין לא קיבלתי מחזור והבנתי שרק כשאפסיק להניק אקבל שוב, אך מאחר והמחזור לא היה סדיר עוד קודם (נטלתי גלולות במשך 10 שנים)אין סיבה שיגיע סתם כך. האם עלי להתחיל ליטול גלולות (כאלה שאפשר ליטול בזמן הנקה)או להמתין באמת לסיום ההנקה (חשבתי על סביבות גיל 9-12 חודשים). אין זה נחוץ לשמירה על רירית הרחם וכו'?... תודה!

04/05/2009 | 12:23 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי שירי מומלץ בהחלט להתחיל לקחת גלולות המותרות בהנקה כלומר המכילות פרוגסטרון בלבד כגון סרזט. זאת על מנת להמנע מהריון בלתי מתוכנן. כשתסיימי להניק תחזרי לגלולות רגילות. בהצלחה

04/05/2009 | 19:53 | מאת: שירי

מאחר ואנחנו משתמשים בקונדום אינני חוששת מהריון בלתי מתוכנן. אני מודאגת יותר מעניין המחזור, ואולי באיזה שהוא מקום רוצה לדעת שהכל בסדר מבחינת פוריות וכו'... האם מלבד עניין ההגנה מפני הריון יש צורך בגלולות? אם כן, מהו בדיוק? (הרופאה ציינה משהו בנוגע לשמירה על רירית הרחם, אך לא הרחיבה...) תודה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה