הרפס וקונדילומה בזמן הלידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

01/05/2009 | 12:41 | מאת: לימור

שלום רב. לפני מספר שנים נדבקתי בהרפס וגינלי ומאז יש לי התפרצויות חלשות אך חוזרות. כיום אני נמצאת בשבוע ה30 להריון ולוקחת אציקלו-וי 400 פעם בשבוע למניעה,אך עדיין קיימות התפרצויות קלות. שאלתי היא האם ההחלטה על ניתוח קיסרי מתקבלת במהלך הלידה על פי בדיקה חיצונית לנגעים בזמן אמת, או שעלי לבצע בדיקות קודמות סביב שבוע הלידה הצפוי? שאלה נוספת: בעלי אובחן בעבר כסובל מוירוס הקונדילומה וטופל כראוי. מאחר ועדיין קיים סיכוי להתקף חוזר אצלו והדבקה שלי, שוב, האם ההחלטה על ניתוח קיסרי תתקבל בזמן אמת בשעת לידה לפי נגעים חיצוניים, או שכדאי לערוך בדיקות מוקדמות כגון משטח פאפס? תודה רבה

בקשר להרפס אכן תבדקי הזמן הגעתך ללידה לגבי הקונדילומה רק נגעים משמעותיים אצלך מביאים להחלטה על ניתוח. נגעים קלים אינם אינדיקציה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה