שימור דם טבורי לתאומים זהים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

20/04/2009 | 12:57 | מאת: איה

אני בהיריון עם תאומים זהים בעלי שיליה אחת (MCBA). אני רוצה לשמר את הדם הטבורי לאחר הלידה, אך מקבלת תשובות סותרות מהבנקים השונים לגבי הצורך לשמר מנה אחת מכל תאום. כשמדובר בתאומים זהים, מהו ההבדל בין תאי הזגע שלהם והאם הוא מצדיק שימור של דם טבורי משניהם?

20/04/2009 | 22:44 | מאת: נויה

http://www.taburit.co.il/heb/faq/a/03/default.asp?ContentID=164 השתלה עצמית היא בעלת סיכויי ההצלחה הגבוהים ביותר, ולכן כדאי לשמור דם טבורי עבור כל אחד מהילדים, גם במקרה של לידת תאומים משתי שיליות. במקרה של תאומים משליה אחת, נשמרת מנה בודדת של דם טבורי עבור שני התאומים. זכרו, במקרה שלא נשמר דם טבורי לכל אחד מהילדים, תתבצע בעת הצורך תרומת תאי גזע מאחד האחים. במקרה זה, הסיכוי להתאמת רקמות מוחלטת הינו כ 25% , והסיכוי להתאמה לא מלאה (שאפשרית במקרה של תרומת מח עצם מדם טבורי) מגיע ל- 50%.(מתוך האתר של טבורית)

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה