בדיקת דם ל-CMV

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

19/04/2009 | 12:33 | מאת: אמאלה

שלום רב, אני כעת בשבוע 15.בתחילת ההריון עברתי בדיקת דם שכללה CMV IgG ו- CMV IgM ושני הערכים היו שליליים (כלומר מעולם לא חליתי בוירוס ה-CMV). לפני כשלושה שבועות הייתה לי "שפעת" עם חום במשך יום אחד. לא ייחסתי לכך חשיבות, אך מאחר ויש לי עוד 2 ילדים קטנים בבית, יעצו לי (רק עכשיו) לבדוק אם זה היה CMV. ביקשתי את הבדיקה מרופא המשפחה והוא רשם:CMV Batt. מה בודקת בדיוק הבדיקה הזו? האם היא בודקת אם אני חולה עכשיו (כי אני ממש לא) או האם נדבקתי ב-CMV בעבר? האם בדיקה זו מקבילה לאחת מ-2 הבדיקות שביצעתי בתחילת ההריון? בנוסף הרופא רשם גם בדיקות דם נוספות (ספירת דם, גלוקוז, ALT, CREATININE, ALKALINE PHOSPHATASE, UREA) וכן משטח גרון ובדיקת שתן לכללית ולתרבית. האם יש קשר ל-CMV? תודה.

בדיקת ה CMV שנרשמה תבדוק אותם הנוגדנים שנבדקו בעבר במידה ויש שינוי במצב אז יתכן ונחשפת לוירוס בין שתי הבדיקות במידה ושלילי כמו בהתחלה אז לא חלית

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה