בלוטת התריס והריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

05/04/2009 | 02:47 | מאת: מיכל

לום אני כבת 27 סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ומאוזנת על ידי 600 מיקרגרם אלטרוקסין לשבוע. אני נמצאת בשבוע הרביעי להריון הראשון שלי. הבנתי שתת פעילות של הבלוטה עלולה לגרום להפלות מוקדמות. יש לי מספר שאלות: 1.האם ההריון שלי נחשב להריון בסיכון גבוה בגלל תת הפעילות של הבלוטה? 2. האם יש בדיקות מיוחדות וחורגות שעלי לבצע או איזשהו מעקב מיוחד? 3.כל כמה זמן עלי לבצע בדיקות דם לTSH וT4 אם בכלל? 4.האם עלי להמשיך ליטול את האלטרוקסין באותו מינון ובאותה דרך או שמא עלי לשנות את המינונים בשל ההריון. תודה רבה מראש.

06/04/2009 | 19:09 | מאת: ד"ר אילון לחמן

למיכל שלום. לבלוטת התריס השלכות מרובות על התפתחות ההריון מעבר חנושא ההפלות. חשוב מאד להיות מאוזנת לאורך כל ההריון על מנת לאפשר התפתחות תקינה של העובר.כמובן שהמינונים הם על פי תוצאותהבדיקות. היי בקשר עם האנדוקרינולוג והרופא המלווה ההריון במקביל. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה