האם מותר להניק כאשר מקבלים סטראוידים?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

27/03/2009 | 19:50 | מאת: כלנית

אני הרה בשבוע 32 ,(אם ל3 בנים) בת 40 ץ הגוף שלי פיתח ניגדנים להריון(לא רעלת הריון) וזה מתבטא בגרד חזק עד פציעצ העור. לאחר ניסיון ממושך בכל המשחות שיש בארץ נאלף רופא העור לתת לי סטראוידים המינון הכי גבוהה שקיבלתי הוא 30 מ"ג פרדניזון ליום.(כל שבוע אני יורדת במינון עד 15 או מ"ג וכשחוזר הגרד שוב אני עולה שוב בנימון). רופא העור הפנה אותי לרופא ילדים לאחר ששאלתי אותו האם תומר לי להניק את התינוק שיוולד בע"ה (בשבוע 38 בניתוח) כאשר יש בגופי סטראואידים? פניתי למס' רופאים אחד אמר כן והשני לא , מה עושים? במידה ויש איסור מוחלט אני רוצה לדעת מדוע יש איסור? ומה האשפעה של הסטראויד על הילד? (יש לי את האופציה לנווט את המינון לקראת הלידה ובכך להגיע ללידה ללא לקיחת סטאוידים כלל וכך אוכל להניק {למרות שאני אבול לא מעט}). אשמח לקבל את תגובתך לשאלותיי. תודה מראש כלנית.

30/03/2009 | 11:39 | מאת: ד"ר אריה שחר

את התשובה המדוייקת ביחס למינון תקבלי במרכז מידע ורעלים משעודכנים לגבי מחקרים אחרונים בנושא

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה